Prima pagină » Actualitate » Părinții acuză personalul unei grădinițe că a mușamalizat cazurile de infectare cu Covid, după ce au aflat că angajații sunt contaminati cu SARS-CoV-2

Părinții acuză personalul unei grădinițe că a mușamalizat cazurile de infectare cu Covid, după ce au aflat că angajații sunt contaminati cu SARS-CoV-2

Părinții acuză personalul unei grădinițe că a mușamalizat cazurile de infectare cu Covid, după ce au aflat că angajații sunt contaminati cu SARS-CoV-2

Părinții copiilor dintr-o grădiniță sunt revoltați după ce un scandal a izbucnit în mediul online. Părinții și cadrele didactice susțin că numărul persoanelor infectate este mai mare decât cel raportat.

Potrivit raportările Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, reiese că numărul persoanelor diagnosticate cu SARS – CoV-2 în unităţile de învăţământ sunt în jur de 100: copii, dascăli şi personal auxiliar.

Părinții acuză personalul unei grădinițe că a mușamalizat cazurile de infectare cu Covid, după ce au aflat că angajații sunt contaminati cu SARS-CoV-2

Scandalul a izbucnit după postarea unui jurnalist, aflându-se că personalul infectat a continuat să vină la grădiniță. În urma suspiciunilor, un părinte și-a testat copilul, rezultatul fiind unul pozitiv.  Cel puţîn 10 persoane: copii şi angajaţi, plus familiile acestora, s-au infectat cu SARS – CoV-2, în condiţii cel puţin suspecte.

„Săptămâna trecută se îmbolnăveşte staff-ul, dar vine la serviciu, luni, săptămâna asta. Surpriză: toate îngrijitoarele – concediu medical: dureri de spate, picioare rupte etc. Sunăm pe una dintre ele – nici nu putea vorbi de tuse! Ne prindem că e ceva în neregulă, mergem cu copilul la PCR. Surpriză: pozitiv! Până azi, din ce am înţeles, în total vreo şase copii, plus părinţii lor (sunt confirmaţi cu SARS – CoV-2  – n.r.). Grădiniţa nimic: silenzio stampa (tăcere totală – n.r.)!”, a povestit un părinte cum a perceput povestea legată de contaminarea din creşă.

Poate citeşte cine trebuie…
Am mesageriile full…

Posted by Adrian Pană on Friday, March 5, 2021

 

Acuzații de ambele părți

Părinţii acuză personalul unităţii că a ţinut situaţia ascunsă, motiv pentru care micuţii au dus virusul acasă. Angajaţii dau vina pe părinţi că şi-au adus copiii bolnavi în colectivitate, cu avizul şi implicit complicitatea medicilor de familie.

Lucrurile s-au complicat când unul dintre angajați a început să recunoască  că situaţia este mult mai gravă, iar acuzații au venit din ambele părți.

O asistentă, aflată la Terapie Intensivă, susitine că părinții sunt vinovați pentru extinderea numărului de infectari, alegând să aducă elevii la grădiniță, cu ajutorul unui aviz pentru intrare în colectivitate

„L-aţi întrebat pe părintele care v-a trimis acest mesaj şi pe care îl protejaţi, de ce şi-a adus copilul cu rinoree şi cu strănut la creşă, şi alţi părinţi ca el? Dacă le spui să îi ţină acasă, se supără. Merg la medicii de familie şi vin a doua zi cu aviz de intrare în colectivitate”, a precizat asistenta.

Jurnalistul a mai primit şi alte mesaje în privat de la părinţi care consideră însă că este vorba despre o culpă comună. „Atât timp cât noi ducem în continuare copiii cu „mucişori” la grădi/şcoală, ca şi până acum… ce aşteptări avem? Să ne protejeze alţii copiii, dacă noi ca părinţi nu suntem în stare? Exact şi cazul grădiniţei… Copii veniţi bolnăviori de acasă, primiţi că sunt ai lui X, Y şi trebuie… Un cadru didactic pozitiv, o întreaga poveste…. Nu văd de ce ar trebui să ne plângem, când mare parte din vina e şi a noastră…”, a menţionat expeditorul mesajului.

Un părinte  a ales să facă problema publică. „Domnul trebuia să fie revoltat în momentul în care părinţilor din creşă, de la grupa mică, li s-a transmis că clasa se închide pentru că nu mai au personal. Nu li s-a spus din ce cauză personalul nu mai este prezent. Nu a acuzat nimeni motivul îmbolnăvirii. E clar că în situaţia actuală, poţi lua virusul ăsta de oriunde. Problema este că s-au muşamalizat îmbolnăvirile. Nu s-a făcut probabil nici un test PCR şi părinţilor le-a fost ascuns acest lucru. Copilul meu este asimptomatic. Deci, singurul motiv pentru care a fost testat este că ne-am dat seama că ceva nu este în regulă şi, fiind părinţi responsabili, am ales să vedem dacă sănătatea copilului este pusă în pericol. Nu primăria este responsabila pentru lipsa lor de spirit civic şi de bun simţ! Noi când am primit testul PCR, am anunţat în secunda doi conducerea unităţii şi DSP-ul. La fel şi părinţii celorlalţi copii!”, a mai precizat mama micuţului depistat cu SARS – CoV-2.

Autoritățile ignoră procedurile pentru testarea contactilor

Autorităţile refuză să nominalizeze unităţile în care există focare de SARS – CoV-2, in contextul in care există nişte proceduri pentru astfel de situaţii, şi anume că toţi contacţii direcţi ai unui caz SARS – CoV-2, dintr-o unitate şcolară, trebuie testaţi.

Doar 72 de unităţi şcolare din Vâlcea vor funcţiona după scenariul roşu, de astăzi, 8 martie, adică vor merge la grădiniţe / şcoli doar preşcolarii şi cei din ciclul primar, iar 34 de clase şi-au suspendat activitatea.

Citește și