Parinții Raisei, fetița care ar fi fost ucisă de verișorul ei, au mers la MORGĂ, pentru a-i ridica trupul neînsuflețit: „Am vrut să o îmbrac mireasă”

Publicat: 30/05/2024, 13:50
Actualizat: 30/05/2024, 13:57

Mama și tatăl Raisei, fetița de doi ani și 5 luni omorâtă de verișorul ei, au mers la morgă pentru a-i ridica trupul neînsuflețit.

Mama copilei a adus și mai multe articole vestimentare pentru a o îmbrăca pe fetița de nici trei ani care a avut parte de un destin tragic.

„I-am luat niște lucruri, i-am luat o rochiță albă. Am vrut să o îmbrac în mireasă, dar nu mi-a căzut mie bine, i-am luat ce mi-a plăcut și să știu fata că e îmbrăcată cum mi-a plăcut. I-am luat săndăluțe, i-am luat chiloței, am luat tot ce-i trebuie la un copil. În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort”, a spus mama fetiței.

Raportul medico-legal confirmă: moarte violentă, prin înjunghiere

Presupusul criminal al Raisei, fetița de numai 2 ani din Craiova ucisă cu sânge rece, a fost reținut pentru 24 de ore. Este vorba chiar de verișorul ei, un adolescent în vârstă de 15 ani.

El a fost audiat miercuri, 29 mai, de polițiști în legătură cu uciderea micuței Raisa Maria Nicoleta Stan.

Într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj informează că a obținut raportul medico-legal în cazul crimei din Breasta. Informațiile furnizate confirmă faptul că micuța Raisa, de numai 2 ani, a fost înjunghiată de mai multe ori. „În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare”, arată procurorii.

Cum au ajuns la verișorul presupusul criminal

„În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul Codreanu Nicolas Masi, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei Stan Raisa Maria Nicoleta”, spun anchetatorii.

În această cauză, relevantă a fost „expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi, în urma examinării fizice a acestuia. Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei Stan Raisa Maria Nicoleta”.

Din probele administrate la dosar a reieşit că verișorul Raisei, „profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei, datorată vârstei foarte fragede (2 ani şi 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil”.

Adolescentul este acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. i C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 2 C.p. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar joi, 30 mai, va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Dus încătușat la audieri

Primele imagini cu adolescentul suspectat ca fiind autorul crimei din cartierul craiovean Breasta au fost surprinse de fotoreporterii Gândul.

Pe filmarea se vede că verișorul Raisei are cătușe la mâini. El este escortat de oamenii legii din secția de Poliție, unde a fost audiat.

Ulterior, pe numele acestuia a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Pe măsură ce ancheta a înaintat, verișorul Raisei – un adolescent cu deficiențe de vorbire și auz – a devenit principalul suspect, iar miercuri, polițiștii l-au adus la audieri, acolo unde a fost interogat în legătură cu cele întâmplate. Totodată, oamenii legii au mai audiat-o și pe mama presupusului criminal, ea fiind bănuită că știa de uciderea micuței Raisa, dar a tăinuit fapta.

Raisa a fost omorâtă în casă

În urma investigațiilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că micuța a fost omorâtă în casă, iar apoi trupul i-a fost abandonat într-o râpă din apropiere.

Dispariția fetei a fost anunțată în decursul zilei de luni, 27 mai, trupul neînsuflețit fiind descoperit abia a doua zi. Bunica Raisei a fost cea care a anunțat Poliția, părinții copilei fiind plecați în Spania, la muncă.

Printre alte declarații făcute, părinții Raisei le-au spus autorităților că au fost amenințați de cămătari. De altfel, într-o primă fază, ei bănuiau că uciderea fiicei lor ar fi o răzbunare a interlopilor.

CITEȘTE ȘI:

Părinții Raisei, acuzații grave: „Verișorul ei nu a acționat singur. Un adult i-a fost COMPLICE. Cine a făcut asta să plătească”

Raisa, fetița de 2 ani din Dolj, a fost găsită moartă, într-o râpă! Principala ipoteză: A fost OMORÂTĂ! / Primele imagini de la fața locului

DOLJ: Raisa, o fetiță de 2 ani, a dispărut din fața casei / La momentul plecării, era desculță / Amplă acțiune de căutare a copilei

Elena Ailuţoaei
Jurnalist de eveniment și investigatii, generatia presei anilor 2000. Licențiată în Comunicare Socială și Relații Publice la SNSPA, a devenit cunoscută mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Schimbare radicală de vreme în România. Scăpăm de un mare chin
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×