Prima pagină » Actualitate » Parlamentari din Duma de Stat au cerut destituirea lui Putin pentru ”infracțiuni de trădare”. Reacție rapidă a Kremlinului

Parlamentari din Duma de Stat au cerut destituirea lui Putin pentru ”infracțiuni de trădare”. Reacție rapidă a Kremlinului

Parlamentari din Duma de Stat au cerut destituirea lui Putin pentru ”infracțiuni de trădare”. Reacție rapidă a Kremlinului
Vladimir Putin | Foto - kremlin.ru

Vladimir Putin este acuzat de ”infracțiuni de trădare” de parlamentari ruși, aceștia cerând destituirea ”Țarului”. Reacția autorităților a fost promptă, deputații fiind citați la poliție pentru a da explicații.

Deputatul rus Dmitri Palyuga și alți câțiva parlamentari din municipalitatea Smolninskoye – Sankt Petersburg – au cerut Dumei de Stat – pe 7 septembrie – să îl destituie pe Vladimir Putin pentru ”infracțiuni de trădare”, a notat Kiev Independent, citat de Mediafax.

Dmitri  Palyuga – potrivit informațiilor furnizate de CNN în acest context – a afirmat că Vladimir Putin se face responsabil de:

  • decimarea tinerilor ruși apți de muncă, care ar servi mai bine forța de muncă decât armata;
  • recesiunea economică a Rusiei și exodul creierelor;
  • extinderea NATO spre est, inclusiv adăugarea Finlandei și Suediei pentru a-și ”dubla” granița cu Rusia;
  • efectul opus al ”operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Parlamentarii ”îndrăzneți”, citați la poliție: ”Discreditarea autorităților de la putere”

Autoritățile de la Moscova au încercat – încă de pe data de 24 februarie – să elimine, prin toate mijloacele, orice critică la adresa invadării Ucrainei de către armata Federației Ruse. Termenul ”război” a fost interzis cu desăvârșire, iar Vladimir Putin a folosit doar sintagma controversată ”operațiune militară specială”.

Dmitri Palyuga și deputatul rus Nikita Iuferev au postat pe Twitter, ulterior, citații ale poliției pentru ”discreditarea autorităților de la putere”, iar deputații care au cerut destituirea lui Putin vor fi sancționați, cel puțin într-o primă fază, cu amenzi. Doi dintre cei patru deputați citați au fost eliberați pe 9 septembrie, a mai precizat Palyuga.

După ce a lansat o invazie la scară largă la sfârșitul lunii februarie, Kremlinul a acționat rapid pentru a cenzura presa independentă din Rusia și a introdus o nouă lege care impune sancțiuni penale severe pentru răspândirea de informații ”false”.

Potrivit OVD-Info – un grup independent care urmărește detențiile din Rusia -,  ”16.437 de persoane au fost arestate sau reținute, până acum, pentru activism împotriva războiului în Rusia de la începutul invaziei”, mai precizează Mediafax.


Citește și:

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și