UPDATE | Partidul lui Vladimir Putin revendică ”victoria” în alegerile pentru Duma de Stat. ”Rusia Unită” a obținut 49.66% din voturi

UPDATE | Partidul lui Vladimir Putin revendică ”victoria” în alegerile pentru Duma de Stat. ”Rusia Unită” a obținut 49.66% din voturi
Partidul lui Vladimir Putin | FOTO - Profimedia Images
Publicat: 20/09/2021, 10:47
Actualizat: 20/09/2021, 16:29

”Rusia Unită”, partidul lui Vladimir Putin, anunță o ”victorie” absolută după alegerile pentru Duma de Stat care au avut loc în perioada 17-19 septembrie în Rusia. 

UPDATE – 13:15 – Partidul Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin, a obţinut 49,66% din voturi în urma scrutinului parlamentar desfăşurat în Rusia, conform rezultatelor anunţate luni de Comisia Electorală Centrală, informează TASS. Partidul Rusia Unită a fost urmat de Partidul Comunist (extremă-stânga), care are 19,56% din voturi, a mai anunţat Comisia Electorală Centrală după numărarea a 90% din voturi. Partidul Liberal-Democrat din Rusia – formaţiune naţionalistă – a primit 7,51% din voturi, iar formaţiunea Rusia Dreaptă (centru-stânga) a obţinut 7,38%, iar mişcarea Noul Popor, 5,33%.

Știrea inițială

”Rusia Unită” a câștigat 120 de mandate pe listele de partid și 195 de mandate prin vor uninominal, a declarat – luni – Andrei Turceak, secretar al Consiliului General al formațiunii. Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, are 450 de mandate.

În pofida tuturor acuzaților de fraudare a alegerilor, Andrei Turceak a declarat că a fost vorba despre o victorie politică ”cinstită și clară”. Pe de altă parte, reprezentanții Opoziției din Rusia au acuzat imixtiuni grave în procesul de votare, menționând și că mulți candidați din opoziție ”au fost împiedicați”, prin diferite mijloace, să participe la acest scrutin.

MAE nu recunoaște legitimitatea alegerilor din Crimeea

Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse și ”regretă organizarea scrutinului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova”.

Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaște legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat a Federației Ruse organizate în Crimeea, la 19 septembrie 2021.

”Ministerul Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă”

MAE

De asemenea, MAE ”notează cu regret că Federația Rusă a deschis secții de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în pofida poziției clare, contrare, a autorităților constituționale de la Chișinău, fapt ce contravine suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, se precizează prin intermediul unui comunicat de presă.

”Le-am zguduit sistemul politic”

Aliații lui Alexei Navalnîi – principalul contestatar al lui Putin, aflat în închisoare pentru doi ani și opt luni de zile – au declarat că votul a fost falsificat ”la scară masivă”, acuzând, în special, întârzieri repetate în publicarea rezultatelor votului electronic în Moscova liberală și favorabilă opoziției.

”Le-am zguduit sistemul politic. Le-am forțat fie să recunoască înfrângerea, fie să falsifice, în fața tuturor, absolut cu descurajare, fără nici o rușine. Pentru a admite falimentul moral”, a declarat unul dintre asistenții lui Navalnîi Leonid Volkov, în timpul unui flux live pe YouTube.

Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Mai bine de jumătate de ţară intră sub cod galben de caniculă începând de duminică....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Doliu în lumea cinematografiei! Jon Landau, producătorul capodoperelor „Titanic” și „Avatar” a murit la 63...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Harry și Meghan, colecționari de trofee ridicole
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Obiectele luminoase, descoperite în Universul timpuriu, îi derutează pe oamenii de știință
×