Paștele în Bucovina, mai SCUMP ca o vacanță în străinătate! Ce prețuri practică pensiunile și cum au reacționat românii

Publicat: 17 04. 2024, 09:55
Paștele în Bucovina, mai scump ca o vacanță în străinătate!

Ca să petreci Paștele în Bucovina anul ăsta trebuie să faci credit la bancă, spun românii care au văzut prețurile practicate de pensiuni. Unii și-au dat seama că, de banii ăștia, mai degrabă merg în străinătate, că tot va fi o minivacanță la început de mai 2024.

Din orice unghi ai privi, cert e că prețurile nu sunt deloc pentru toate buzunarele.

Minivacanță de 1 Mai și Paște

Mai sunt doar două săptămâni până la Paște. Românii se bucură de o minivacanță binevenită, între 1 Mai (liber legal de Ziua Muncii) și 6 mai, a doua zi a Sfintelor Paște.

În 2024, Învierea Domnului este pe 5 mai, iar cine nu vrea să stea acasă a căutat să rezerve camere la pensiunile montane.

Zona Bucovinei este renumită nu doar pentru frumusețea locurilor, ci și pentru păstrarea tradițiilor, în special a celor de sărbători. Astfel, cei care s-au gândit că pot profita de minivacanța care urmează au încercat să facă rezervare cu câteva luni înainte.

Dacă ar fi așteptat până acum, ar fi avut parte de o surpriză neașteptată, din punct de vedere al prețurilor practicate.

Chiar și așa, majoritatea unităților de cazare sunt ocupate în totalitate. Bucovina este foarte căutate și nici Paștele din 2024 nu a făcut excepție.

Asta, deși câteva zile petrecute de Paște în Bucovina concurează, la preț, cu un city break în străinătate.

Cât costă să faci Paștele în Bucovina

Cei care încă mai caută cazare în Bucovina trebuie să știe că prețurile sunt pe măsura …renumelui. Potrivit fanatik.ro, prețurile încep de la 60 de euro/noapte și pot ajunge și la 197 de euro pentru o cameră. Pensiunile de patru margarete, care pun la dispoziția turiștilor diverse facilități, au cele mai mari prețuri.

Între dorința familiei de a face Paștele în Bucovina și calculele financiare, mulți români aleg să nu-și dezamăgească partenerii, astfel că pensiunile sunt pline în această perioadă.

Bucovina atrage datorită peisajelor, dar și tradițiilor care se păstrează cu sfințenie.

Gazdele de la pensiuni se pregătesc cu mâncăruri alese, iar datinile din străbuni sunt respectate și îi vor încânta pe turiști de Paște.

În zonă, mulți pot opta și pentru excursii scurte la mănăstirile Putna sau Voroneț ori pot vizita Vatra Dornei și Suceava.

CITEȘTE ȘI:

„Drumul ouălor încondeiate”, trasee speciale create pentru turiștii care ajung în Bucovina de Paște

De câți bani au nevoie românii pentru a petrece vacanța de Paște în Maramureș, Bucovina sau Valea Prahovei