Patronul unei pizzerii cunoscute, audiat în dosarul de corupție de la Poliția Rutieră București. Procurorii vor să afle de ce luau agenții mâncare pe datorie (EXCLUSIV)
Patronul uneia dintre cele mai cuoscute pizerii din București și proprietarul unui restaurant care funcționează în apropierea spitalului Ministerului Afacerilor Interne au fost audiați de procurori în dosarul în care sunt anchetați, pentru corupție, 19 polițiști rutieri.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au descins, în data de 25 noiembrie, la sediul Brigăzii Rutiere și la adresele a 19 agenți suspectați de acte de corupție. În același timp, anchetatorii au mers și la sediul Poliției Locale Sector 1, unde au fost vizați cinci angajați, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorul care instrumentează dosarul a ales să audieze mai întâi martorii, iar apoi pe polițiștii despre care se presupune că ar fi încălcat legea.
Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că ar fi fost deja audiați mai mulți patroni, dintre care doi sunt proprietarii unor restaurante, iar unul deține o fabrică de pantofi.
Sursele citate au precizat că este vorba despre proprietarul unei cunoscute pizzerii care ar fi, la rândul lui, un fost ofițer, absolvent al Academiei de Poliție. După o perioadă, timp în care a activat în cadrul unei secții din Capitală, acesta și-ar fi dat demisia pentru a se concentra asupra pizzeriei.
Acesta a fost audiat după ce ar fi dat unor agenți de poliție pizza pe gratis, cu toate că, de fapt, mâncarea era achiziționată de agenți pe datorie și era plătită ulterior.
Polițiștii cercetați nu mai au voie să iasă pe teren
În același timp, ar fi fost chemat pentru interogatoriu și patronul unui restaurant care funcționează în apropierea Spitalului de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota, care aparține Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Acesta le dădea polițiștilor rutieri meniuri contra sumei de 12 lei, mult sub prețul pieței, iar procurorii ar încerca să dovedească că toate aceste facilități ar ascunde, în spatele lor, diverse acte ilegale comise de agenții de circulație.
Surse judiciare au firmat că, pe lângă cei doi patroni de restaurant, ar fi dat declarații în dosar și patronul unei fabrici de pantofi.
În acest sens, în timpul perchezițiilor domiciliare, polițiștii DGA i-ar fi întrebat pe agenții rutieri dacă au în casă pantofi din marca respectivă.
Cu toate că niciunul dintre cei 19 agenți nu este urmărit penal și nu are nici măcar calitatea de suspect, acestora li s-au luat stațiile și armamentul și nu mai au voie să iasă pe teren.