Prima pagină » Actualitate » VIDEO. Pe ce RECLAME aruncau milioane de dolari directorii de la Signature Bank. Manager din industria bancară: „Cine și-ar încredința banii acestor tipi? Acesta este un circ, nu o bancă”

VIDEO. Pe ce RECLAME aruncau milioane de dolari directorii de la Signature Bank. Manager din industria bancară: „Cine și-ar încredința banii acestor tipi? Acesta este un circ, nu o bancă”

Autorităţile de reglementare americane au preluat controlul duminică, 12 martie, asupra Signature Bank una dintre principalele bănci pentru companiile de criptomonede. Oficialii  au anunţat măsuri de urgenţă pentru a atenua temerile că deponenţii şi-ar putea retrage banii de la creditorii mai mici, notează Reuters.

Utilizatorii revoltați postează pe rețelele de socializare videoclipurile „for dummies” pentru care departamentul de marketing al băncii a plătit milioane de dolari. De asemenea, oamenii se întreabă cum ar putea avea încredere clienții să-și încredințeze economiile unei bănci care își face reclamă cu astfel de filmări.

„Este surprinzător că Signature Bank a eșuat?

Echipa lor executivă a cheltuit milioane de dolari pentru a produce videoclipuri muzicale și emisiuni TV despre ei înșiși

Încercați să nu înlemniți când vizionați asta”, scrie pe Twitter Genevieve Roch-Decter, CEO la Grit Capital.

„Cine și-ar fi încredințat banii acestor tipi după ce a vizionat acest videoclip? Acesta este un circ, nu o bancă”, mai scrie ea într-un alt Tweet.

Printre altele, deponenţii Signature Bank, din New York, vor fi despăgubiţi, au transmis oficialii americani. Totuși, unul dintre șefii Trezoreriei a declarat, sub protecția anonimatului, că aceste măsuri nu constituie un plan de salvare deoarece deţinătorii de acţiuni şi obligaţiuni ale SVB şi Signature nu vor fi protejaţi.

Într-un efort suplimentar menit a preveni căderea altor bănci, Fed şi Trezoreria susțin că vor pune la dispoziţie mai multe fonduri care vor satisface cererile de retrageri din piață. „Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a opri panica deponenţilor. Ceea ce vă pot spune este că riscurile pentru sistemul financiar nu sunt legate doar de marile bănci din centrul monetar”, a declarat William Dudley, ex-preşedinte al Fed New York între 2009 şi 2018.

 

 

Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat ... vezi toate articolele

Citește și