PENSIONARI, atenție! Casa de Pensii vine cu precizări despre revizuirea deciziilor de recalculare!

Publicat: 30 08. 2024, 09:39
Actualizat: 30 08. 2024, 09:44

În urma nemulțumirilor din partea mai multor cetățeni, după recalcularea pensiilor, reprezentanții instituției vor oferi explicații privind modul de calcul al punctelor de stabilitate, precum și precizări legate de indemnizaţia socială şi suma primită de pensionari.

Reprezentanții Casei de Pensii urmează să ofere clarificări cu privire la modul în care s-a efectuat recalcularea pensiilor, după ce mai mulți vârstnici și-au exprimat nemulțumire cu privire la acest aspect.

În cadrul unei conferințe susținute de oficialii instituției, pensionarii vor primi explicaţii referitoare la modul de calcul al punctelor de stabilitate, precizări legate de indemnizaţia socială şi suma primită.

Reprezentanții Casei de Pensii vor oferi exemple de perioade necontributive şi modul în care sunt luate în calcul, detalii despre reanalizarea, verificarea dosarelor şi revizuirea deciziilor, acolo unde se impune, dar şi date de ordin statistic de care dispun casele teritoriale de pensii.

De asemenea vor oferi detalii despre ridicarea plafonului de impozitare de la 2.000 lei la 3.000 lei, începând cu 1 octombrie 2024.

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări despre indemnizația socială

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a precizat, în urmă cu două săptămâni că recalcularea pensiilor nu a avut ca obiectiv mărirea tuturor pensiilor din sistemul public, ci și-a propus să elimine inechitățile.

Noi nu ne-am propus ca prin această recalculare să mărim toate pensiile, asta o spun din capătul locului, noi ne-am propus să eliminăm inechităţile din sistem şi eliminarea inechităţilor înseamnă ca cei care au fost dezavantajaţi în cursul pensionării să li se facă dreptate, iar care au avut beneficii, în timpul pensionărilor, eventual dacă rămân cu un cuantum mai mic, să rămână cu pensia în plată, nicidecum să le scadă pensiile, precizează Daniel Baciu la Digi 24.

Baciu menționat, de asemenea, că indemnizaţia socială prevăzută de lege este de 1.281 lei iar recalcularea s-a făcut la partea contributivă din această indemnizaţie socială. „După recalculare, această persoană va primi în continuare această indemnizaţie”.

CITEȘTE ȘI

CALCUL complet. Ce pensie va primi un român, de la 1 ianuarie 2025, dacă nu a muncit o zi în viața lui

Motivul pentru care au fost oprite de la distribuire peste 5.000 de decizii de RECALCULARE a pensiilor / Șeful Poștei Române: „Este vina noastră”

Coaliția PSD-PNL a decis: Proiectul de lege privind ridicarea pragului de impozitare a PENSIILOR de la 2.000 la 3.000 va fi adoptat în Parlament