Prima pagină » Actualitate » Pep & Pepper din Mall Promenada a fost închis de ANPC/Record absolut la schimbarea uleiului. Pune imediat sigiliu pe toată unitatea!”

Pep & Pepper din Mall Promenada a fost închis de ANPC/Record absolut la schimbarea uleiului. Pune imediat sigiliu pe toată unitatea!”

Șeful Protecției Consumatorilor, Cristian Popescu Piedone, a descoperit în Mall Promenada un „record absolut la schimbarea uleiului”. În restaurantul Pep & Pepper, Piedone spune că uleiul în care se prăjeau tofu, cartofii și crispy avea o vechime de peste două săptămâni, având în vedere că a scos din friteuse două tigăi pline cu reziduuri de alimente arse.
Comisarii ANPC au făcut un raid prin Mall Promenada, din zona Floreasca din Capitală, vineri, în urma căruia au închis trei restaurante de tip fast-food, pe o perioadă de 6 luni.
Piedone a fost șocat de ce-a putut să scoată din două friteuse al căror ulei i s-a spus că a fost schimbat cu o zi în urmă. A luat o paletă și-a scos din interior mai bine de două tigăi cu vârf de resturi alimentare.
„Record absolut la schimbarea uleiului!

Pune imediat sigiliu pe toată unitatea! Poți să-mi aduci și mama graficului. Hârtia suportă orice.Dau la lopată o săptămână…De cel puțin două luni de zile, zic de ulei, au ieșit și glume cu uleiul și dumneavoastră tot în halul ăsta. Tot cancerul ăsta îl vindeți?

Opriți activitatea, făceți-vă curat bec! Până nu aduceți friteuse….Șase luni. Când sunteți gata, ne anunțați. Faceți cerere de deschidere”, le-a spus Piedone reprezentanților restaurantului.

În urma verificărilor de vineri, comisarii ANPC au dispus închiderea a trei unități: „ASMAINFO TOTAL SRL – TOAN’S, EVERTOGETHER SRL – PEP&PEPPER și MLS INVEST TRADING SRL – CHOP STIX READY TO BOX” și au aplicat amenzi „în cuantum de 78.000 lei si 4 avertismente. Totodată, au fost retrase de la comercializare 53 kg produse si preparate culinare în valoare totala de 1.380 lei.”
„În cadrul controalelor au fost verificate 8 unități, iar principalele deficiențe constatate au fost:
– nerespectare gramaje indicate pentru preparatele culinare dispuse spre comercializare/ ambalate în vederea livrării,
– agregate frigorifice neconforme,
– ⁠lipsă elemente de identificare și caraterizare pentru produsele dispuse spre comercializare,
– produse cu data limită de consum/data durabilității minimale depășită,
– depozitarea necorespunzătoare în agregatul frigorific raportat la natura produselor,
– nerespectarea temperaturilor de păstrare a preparatelor calde/reci dispuse spre comercializare,
– agregate frigorifice cu elemente de etanșare a părților fixe și mobile ce prezentau depuneri de rugină, praf, impurități,
– zona neizolată la nivelul tavanului – acces insecte și rozătoare,
– igienizarea necorespunzătoare a sistemului de ventilație, pavimentului, tavanului,
– deficiențe în lista meniu privind implementarea OP ANPC 201/2022,
– folosirea de agregate frigorifice tip răcitor de băuturi la depozitarea materiei prime,
– agregate frigorifice cu depuneri de gheață,
– folosirea de recipiente pentru colectarea reziduală fără protecție sanitară,
– depozitarea de ustensile de curățenie în spațiul de producție”,  reiese din constatările ANPC.
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România. vezi toate articolele

Citește și