Polițiștii au descins la șapte adrese din București, Galați și Ilfov, la mai mulți țepari care vindeau replici de telefoane drept originale, cu sume cuprinse între 5.000 şi 6.000 de lei.
Joi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 26 au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 4 în Municipiul Bucureşti, două în judeţul Galaţi şi una în judeţul Ilfov, într-un dosar de înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând marca identică sau similară cu o marcă înregistrată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 30.000 de lei.
„În fapt, în perioada iunie 2023 – până în prezent, mai multe persoane ar fi comis atât în Municipiul Bucureşti, cât şi în judeţul Braşov, mai multe fapte de natură infracţională.
Din cercetări a rezultat presupunerea rezonabilă că, persoanele bănuite ar fi comandat de la un furnizor, din judeţul Galaţi, contra sumei de 700 de lei, telefoane din categoria celor de tip replică, pe care, ulterior, prin intermediul unei platforme online le-ar fi vândut persoanelor vătămăte contra unor sume cuprinse între 5.000 şi 6.000 de lei sau, la schimb, telefoane originale, plus o diferență de bani”, conform unui comunicat al Poliției.
„În vederea administrării materialului probator, la data de 7 decembrie 2023, au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară dintre care 4 în Municipiul Bucureşti, două în județul Galaţi şi una în județul Ilfov, la domiciliul bănuiților, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care 56 de telefoane mobile, 12 ceasuri de tip smart watch, precum şi 80 de încărcătoare.
De asemenea, în urma efectuării perchezițiilor, au fost identificate 7 persoane, toate fiind conduse ulterior la sediul Secţiei 26 Poliţie, în vederea audierii”, menționează polițiștii bucureșteni.
Patru persoane – 3 bărbați şi o femeie – au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în faţa magistraţilor cu propuneri legale.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secţiei 26, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând marca identică sau similară cu o marcă înregistrată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române- Direcţia Operaţiuni Speciale, dar şi de suportul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.