PERCHEZIȚII de amploare într-un dosar de șantaj. Sunt vizați membrii unor clanuri interlope. Cum funcționa întreaga „caracatiță”

Publicat: 11 09. 2024, 10:39
Actualizat: 11 09. 2024, 12:32

This browser does not support the video element.

Au fost percheziții de amploare și o mobilizare uriașă într-un dosar de șantaj, în care sunt implicațe mai multe grupări interlope. Mai exact, procurorii Parchetului General au efectuat, miercuri dimineaţă, 13 percheziţii domiciliare în Bucureşti, dar şi în satele Dragomireşti Deal, Roşu, Dârvari, Domneşti din judeţul Ilfov şi în satul Cosoba din judeţul Giurgiu.

Potrivit Parchetului General, investigaţiile vizează săvârşirea mai multor infracţiuni de şantaj de către patru persoane fizice, cunoscute ca aparţinând sau fiind apropiate ale unor clanuri interlope.

Jocuri de noroc, consum de droguri, vulnerabilități ale persoanelor vătămate

Aceștia au exploatat şi întreţinut anumite vulnerabilităţi – jocuri de noroc, consum de droguri – ale persoanelor vătămate, cărora le-au oferit diverse sume de bani cu titlu de împrumut.

Ulterior, în contextul nerestituirii sumelor de bani de către acestea, folosindu-se de notorietatea lor de persoane violente, cei vizaţi au exercitat acte de şantaj în vederea recuperării atât a împrumuturilor, cât şi a dobânzilor aferente acestora.

Percheziții la mai mulți membri ai clanurilor interlope

Conform unor surse judiciare citate de agerpres.ro, sunt vizaţi membri ai clanurilor interlope Ghenosu, Cămătarii, Giuleştenii şi Vasiloi.

”Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat, în cursul zilei de astăzi, 13 percheziţii domiciliare în Bucureşti în satele Dragomireşti Deal, Roşu, Dârvari, Domneşti din judeţul Ilfov şi în satul Cosoba din judeţul Giurgiu.

Investigaţiile vizează săvârşirea mai multor infracţiuni de şantaj de către patru persoane fizice, cunoscute ca aparţinând sau fiind apropiate ale unor clanuri interlope. Acestea au identificat, exploatat şi întreţinut anumite vulnerabilităţi (jocuri de noroc, consum de droguri) ale persoanelor vătămate, cărora le-au oferit diverse sume de bani cu titlu de împrumut”, a transmis, miercuri, Parchetul General.

Sursa citată a precizat că, ulterior, în contextul nerestituirii sumelor de bani, folosindu-se de notorietatea lor de persoane violente, cei vizaţi au exercitat acte de şantaj în vederea recuperării atât a împrumuturilor cât şi a dobânzilor aferente acestora.

CITIȚI ȘI:

Cele mai temute clanuri interlope au început BĂTĂLIA pentru București. O armată de peste 300 de bătăuși sălbatici, mobilizată lângă Capitală