Prima pagină » Actualitate » UPDATE VIDEO|Tineri care au creat link-uri de phishing pentru o aplicație bancară prin care au furat bani din conturile clienților, arestați preventiv

UPDATE VIDEO|Tineri care au creat link-uri de phishing pentru o aplicație bancară prin care au furat bani din conturile clienților, arestați preventiv

Trei tineri care au creat link-uri de phishing pentru o aplicație bancară au fost prinși după ce au apucat să fure din conturile clienților 10.000 de euro. La percheziții, oamenii legi au găsit droguri în locuințele lor.

UPDATE: Față de cei trei bărbați a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, a informat miercuri după-amiază Poliția Capitalei.

Știrea inițială:

Polițiștii și procurorii au făcut cinci percheziții în județele Constanța, Ilfov și București într-un dosar în care se fac cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni informatice.

„În perioada septembrie-decembrie 2022, 3 bărbați au creat link-uri de phishing privind interfața unei aplicații pentru operațiuni bancare, pe care le-au trimis prin sms către mai multe persoane, sub pretextul actualizării de date, obținând astfel credențialele lor de acces în aplicația respectivă”, a transmis, miercuri, Poliția Capitalei.

Prejudiciul se ridică la 10.000 de euro

Ulterior, bănuiții au folosit aceste date pentru a accesa fără drept conturile de internet banking ale persoanelor vătămate, transferând totodată diferite sume de bani din conturile acestora către alte conturi bancare sau de criptomonedă, deschise pe numele unor interpuși, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de euro.

„Cu ocazia efectuarii perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate mai multe probe și mijloace materiale de probă și reziduuri de praf alb ce par a fi susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma probatoriului administrat, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați în fața magistraților cu propuneri legale”, conform Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “Efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, “Fals informatic” și “Acces ilegal la un sistem informatic”.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale.

Vă recomandăm să citiți și:

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și