Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu de 4,2 milioane lei. Sunt vizate firme care prestau servicii de curățenie în spitale
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează, miercuri dimineață, un număr de 19 percheziții în Capitală și județele Ilfov și Călărași, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, fiind vizate mai multe firme care asigurau servicii de curățenie în unități sanitare.
Conform unei informări transmise de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), vizaţi în acest dosar sunt reprezentanţi ai unor societăţi comerciale care prestau, printre altele, şi servicii de curăţenie în diverse unităţi sanitare.
Poliţiştii pun în aplicare şi şase mandate de aducere.
„În fapt, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2012- 2014, reprezentanţii a patru societăţi comerciale s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor evidenţiind contabil şi declarând cheltuieli fictive (…) Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de 4.200.000 lei”, precizează sursa citată.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, mai menţionează informarea transmisă de Poliţia Capitalei.
Percheziții într-un spital din București. Există suspiciuni de corupție privind achiziţiile pentru materiale COVID-19
Două percheziții au avut loc în luna martie, în Capitală, vizat fiind și un spital. Din primele informații, ar fi existat suspiciuni de corupție privind achiziţiile pentru materiale COVID-19.
“În cursul zilei de 26 martie, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează 2 percheziţii domiciliare, în 2 locaţii din municipiul Bucureşti, dintre care una este la sediul unei persoane juridice, iar cealaltă la sediul unei instituţii publice (spital)”, anunţa Poliţia Capitalei.
Vindeau măști fabricate în China etichetate cu „made in Austria”
Vindeau măști fabricate în China etichetate cu „made in Austria”! S-a întâmplat nu oriunde, ci în Austria, inima Europei occidentale, și nu oricum, ci cu aprobarea însuși a cancelarului Sebastian Kurz. Pare de necrezut, însă mass-media vieneză asta susține, că firma de casă a celui mai puternic om de stat a păcălit cetățenii, fraudând și legile țării.