Prima pagină » Actualitate » Percheziții într-un dosar de înșelăciune cu măști contrafăcute, care au ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara (VIDEO & FOTO)

Percheziții într-un dosar de înșelăciune cu măști contrafăcute, care au ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara (VIDEO & FOTO)

Zece percheziții se desfășoară la această oră în Capitală și în județele Bihor, Brașov, Maramureș, și Timiș, într-un dosar penal de înșelăciune, privind achiziționarea unor măști de protecție care ar fi contrafăcute.

Descinderile sunt organizate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

Măștile FFP3 ar fi false

Măștile de tip FFP3 ar fi false și au ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, o unitate din linia I a luptei anti-COVID-19.

În urmă cu trei luni, medicii au protestat în curtea spitalului, acuzând că le sunt periclitate viețile de măștile cărora le cădeau filtrele, scrie g4media.ro.

Anunțul IGPR

„La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 10 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

În același timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică.

La acțiune participă polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș”, transmite IGPR.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele