PERCHEZIȚII la Poliția Locală Sector 1. Ar fi vizați chiar șefi din instituție. REACȚIA lui Clotilde Armand: „DGA a ridicat 12 polițiști”

Publicat: 04/06/2024, 11:29
Actualizat: 04/06/2024, 17:03

Percheziții au loc în această dimineață la Poliția Locală a Sectorului 1. Vizați sunt chiar șefi ai instituției, care ar fi luat șpăgi de mii de euro de la patronii teraselor pentru a le da mai ușor autorizații de funcționare.

Direcția Națională Anticorupție a confirmat, într-un comunicat de presă, că acțiunea vizează funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a unei sesizări din oficiu ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2023 – 2024, a unor infracțiuni de corupție, fals, etc. de către funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat DNA.

Primărița sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat față de ancheta DNA, precizând că, săptămâna trecută, ofițerii DGA au ridicat 12 polițiști locali suspectați de dare de mită.

„Este vorba de polițiștii locali care fac verificări la cluburi, terase, comercianții din piețe etc. Reamintesc că săptămâna trecută ofițerii DGA au ridicat 12 polițiști locali suspectați că ar fi luat mită – în urma unei plângeri venită din partea mea. Așa se reformează instituțiile publice”, a spus Clotilde Armand într-o declarație publicată pe contul său de Facebook.

În comunicatul DNA, se menționează că perchezițiile vizează percheziții în opt locații, dintre care una este o instituție publică.

„În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 (opt) locații situate pe raza municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se mai arată în comunicatul DNA.

Potrivit datelor din anchetă și potrivit unor surse citate de Digi24, ar fi vorba despre sume care ajung chiar și până la 20.000 euro. Acești polițiști de la Poliția Locală Sector 1 ar fi luat șpăgi între 5.000 și 20.000 euro de la patroni de terase din sector, pentru a le da mult mai ușor acele autorizații de funcționare. În acest dosar sunt acuzații de luare de mită, trafic de influență și chiar de divulgare de informații.

Trei polițiști ar fi vizați în această anchetă. Perchezițiile sunt făcute de Direcția Generală Anticorupție, iar după acestea, polițiștii vizați urmează să fie duși la audieri, notează sursa citată.

Sunt vizați trei polițiști locali din cadrul Compartimentului Control Activități Comerciale care au ca atribuții realizarea de verificări la cluburi, terase, comercianții din piețe etc, cu precădere la teresele situate în Parcul ,,Regele Mihai I”, precum și la cele din zonele Floreasca, Dorobanți și Calea Victoriei. Toți cei vizați de ancheta ofițerilor anticorupție au fost suspendați imediat din funcții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vacanță de coșmar în Turcia pentru o familie de români. Un bărbat a murit strivit...
În timp ce Bianca Drăguşanu petrecea la un botez unde se afla şi Alex Bodi,...
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
Primă de calificare colosală! Câţi bani primeşte România după ce a ajuns în optimile EURO...
Anamaria Prodan și SECRETELE siluetei impecabile. Are 51 de ani, dar arată BESTIAL: „Am făcut...
Magazin, filmat cum vinde ţigări unui minor. Reacţia vânzătorului când e luat la întrebări
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
Celine Dion s-a filmat în timpul unei crize cauzate de sindromul persoanei rigide! Imaginile dure...
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
Radar în Bulgaria: poți ignora amenda sau o vei primi acasă, prin poștă?
România atinge încă două ţinte din Foaia de Parcurs către aderarea la OCDE
Planta MIRACULOASĂ folosită de grecii antici acum 2.000 de ani
Se CONFISCĂ totul pe loc. Legea pe care o uită mulţi. Nu mai scapi, de...
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Dialogul dintre Patrick și Gagea. Concurentul nu poate trăi cu gândul că fosta lui iubită...
Confesiunea cutremurătoare a mamei fetei ucise de iubit într-un hotel din București: "Mi-am văzut copilul...
BANCUL ZILEI. Soacra îl întreabă pe Bulă: - Am auzit că i-ai făcut fiicei mele...
Pata solară care a produs aurore spectaculoase în luna mai, îndreptată din nou spre Pământ
×