Prima pagină » Actualitate » Peste 2.700 de muncitori din Nepal și India, aduși în România de o rețea care FALSIFICA documente / Gruparea, ajutată de un funcționar de la Imigrări

Peste 2.700 de muncitori din Nepal și India, aduși în România de o rețea care FALSIFICA documente / Gruparea, ajutată de un funcționar de la Imigrări

Peste 2.700 de muncitori din Nepal și India, aduși în România de o rețea care FALSIFICA documente / Gruparea, ajutată de un funcționar de la Imigrări

Peste 2.700 de muncitori din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka, au fost aduși în România de o rețea care le falsifica actele. Gruparea era sprijinită de un funcționar de la Imigrări.

Polițiștii și procurorii DIICOT au intrat pe fir și fac mai multe percheziții în acest caz.

„Marți, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Ploiești efectuează patru percheziții domiciliare, pe raza județelor Prahova și Ialomița și pun în aplicare 14 mandate de aducere într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranți, facilitarea șederii ilegale în România în formă continuată, trafic de persoane, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și luare de mită”, conform unui comunicat transmis de DIICOT.

Un funcționar de la Imigrări, implicat

„Din cercetările efectuate a rezultat că un grup infracțional organizat, profilat pe săvârșirea infracțiunilor din sfera traficului de migranți a efectuat demersuri pentru aducerea în țară a unui număr de 2.785 de cetățeni străini proveniți din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka, prin adăpostirea în diferite spații de cazare, întocmirea în fals a documentelor necesare obținerii avizelor de muncă și implicit a vizelor de intrare pe teritoriul țării, disimulând intenția reală de a înlesni migrarea cetățenilor străini extracomunitari către țări europene.

În schimbul acestor servicii, făptuitorii au perceput sume de bani de la victimele infracțiunii de trafic de migranți.

Grupul infracțional a beneficiat și de sprijinul unui funcționar public cu statut special din cadrul unei structuri teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrări, aflat în prezent în rezervă, care a înlesnit obținerea avizelor de muncă cu prioritate și fără a face verificări temeinice, servicii în schimbul cărora a pretins și primit diverse sume de bani”, conform sursei citate.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și jandarmilor din cadrul Grupărilor Mobile de Jandarmi Ploiești și Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și