Prima pagină » Actualitate » Peste 50 de copii au fost retrași din școală pentru a face educație acasă în regim de home schooling

Peste 50 de copii au fost retrași din școală pentru a face educație acasă în regim de home schooling

Peste 50 de copii au fost retrași din școală pentru a face educație acasă în regim de home schooling

Peste 50 de elevi au fost retrași de la școală de părinții lor pentru a-i introduce într-un alt mod de educație mai puțin cunoscut în România, dar destul de răspândit în Occident și SUA, denumit „Home Schooling” (școala acasă), a anunțat Marin Popescu, inspector școlar general al ISJ Timiș, potrivit OpiniaTimișoarei.

Inspectorul a precizat că nu se pune problema ca elevii să fi fost retrași din cauza unei probleme a actului didactic și pune pe seama, mai degrabă pe opțiunea familiei „pentru o confesiune religioasă”.

„Tendința a fost remarcată în urmă cu un an. Atunci a pornit, din perspectiva numărului mare de copii retrași de la școală din Orțișoara. Și acum este școală unde avem cei mai mulți copii care au fost retrași. În acest caz, nu e vorba de vreo problema a actului didactic, e o chestiune care ține de opțiunea familiei pentru o confesiune religioasă”, a explicat Marin Popescu, inspector școlar general al ISJ Timiș.

De asemenea, inspectorul școlar general a precizat că zona de învățământ primar și gimnazial este afectată din această cauză.

„La nivelul județului Timiș avem 53 de copii ai căror familii au optat pentru home schooling. Zona de învățământ primar și gimnazial este afectată. Unitățile de învățământ de la care au fost retrași elevii se află în Jimbolia, Giarmata, Sudrias, Lugoj, Cenad, Orțișoara, Moșnita Nouă.

El a afirmat că elevii care acum au fost retrași vor avea nevoie de o echivalare a cunoștințelor pentru reintegrarea în anumite clase din școli, în cazul în care se vor întoarce la învățământul clasic.

Monitorizăm foarte atent această situație. Cu siguranță se vor întoarce în sistemul de învățământ, că urmare, retragerea de la școală și participarea la activități în altă formă, cu siguranță va conduce la o echivalare a studiilor, dacă se vor întoarce peste un an sau doi, echivalare care înseamnă o echivalare a cunoștințelor, pentru reintegrarea în anumite clase din școli.

Echivalările se vor realiza de către unitățile de învățământ, în baza unui aviz dat de ISJ, cu o comisie de profesori și învățători care vor evalua cunoștințele elevilor la dată la care se vor întoarce în sistemul de învățământ„, a completat Marin Popescu.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele