După alerta alimentară de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde mai mulți pacienți au ajuns de urgență la spital după ce ar fi consumat pește pangasius, specialiștii trag un semnal de alarmă.
Românii trebuie să fie atenți când consumă pește importat, mai ales conservele cumpărate din comerț. Riscă toxiinfecţii puternice!
Medicul Florin Roşu a explicat că românii consumă foarte mult pește, însă puțini știu că anumiți pești, care se găsesc în oferta multor supermarketuri din țară, conțin niveluri crescute de mercur, uneori fatale pentru organism.
Potrivit cercetătorilor, acest pește are foarte puține proteine și un nivel scăzut de acizi grași omega 3.
„Acest fapt este întâlnit mai ales la peştii din regiunile tropicală şi subtropicală. Cea mai frecventă intoxicaţie este cea cu toxina botulinică. Aceasta prezintă caracteristici specifice. Pacientul prezintă vedere dublă, la un moment dat prezintă o paralizie la…”. Vezi AICI care sunt peștii periculoși și ce reacții provoacă în organism. Unele sunt fatale!