Prima pagină » Actualitate » Petrecere cu mici, alcool şi manele, oprită de polițiștii din Capitală. Europol: Ceilalți cetățeni au sărit în ajutorul „abuzaților”

Petrecere cu mici, alcool şi manele, oprită de polițiștii din Capitală. Europol: Ceilalți cetățeni au sărit în ajutorul „abuzaților”

Şase persoane din cartierul Ferentari, București, au fost duse la sediul Secției 24 Poliție, unde au fost amendate pentru refuzul de legitimare, tulburarea liniștii și ordinii publice, dar si pentru încercarea de a împiedica polițiștii să își exercite atribuțiile de serviciu.

Sindicatul Europol informează că persoanele implicate au încercat să provoace polițiștii, precizând că nu este prima data când cetățenii cer ajutorul autorităților, iar oamenii legii ajung la fața locului și sunt criticați de ceilalți membri ai comunității.

„Duminică seară, prin apel 112, mai mulți locatari solicitau prezența Poliției pentru că în curtea blocului mai multe persoane ascultau muzică la un volum ridicat, consumau alcool și făceau grătare. Ajunși la fața locului, colegii noștri din cadrul Secției 24 Poliție le-au cerut celor prezenți să înceteze activitatea, solicitându-le totodată să se legitimeze.
La auzul acestor replici și cu gândul că ar putea să nu mai apuce să guste micii de pe grătarul improvizat și nici berea de la rece, au început să se manifeste violent față de polițiști, refuzând totodată să se legitimeze.”

„Au sărit în ajutorul «abuzaților» și au încercat să îi «salveze» din mâinile polițiștilor”

Potrivit sursei citate, „ceilalți cetățeni din zonă au sărit în ajutorul «abuzaților» și au încercat să îi «salveze» din mâinile polițiștilor.”

Polițiștii au reușit să evite un conflict cu cei prezenți și au acționat conform legii, mai precizează Sindicatul Europol.

„În final, au fost conduse 6 persoane la sediul Secției 24 Poliție, unde s-au aplicat amenzi pentru refuzul de legitimare, tulburarea liniștii și ordinii publice, încercarea de a împiedica polițiștii să își exercite atribuțiile de serviciu, dar și pentru activitatea de picnic într-o zonă neamenajată. Cu toate că cei prezenți au încercat în mod repetat să provoace polițiștii, doar, doar vor putea să forțeze escaladarea evenimentelor banale pentru care au fost chemați, colegii noștri au reușit să evite un potențial conflict cu cei prezenți și au acționat conform legii.

Este unul dintre nenumăratele cazuri în care, deși Poliției i se cere ajutorul de către cetățenii afectați, după ce ajung la fața locului ajung să fie criticați de către ceilalți membri ai comunității pentru „abuzurile” oamenilor legii, fără să înțeleagă că într-o comunitate, libertatea fiecăruia se termină acolo unde începe libertatea celuilalt.”

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și