Ce culoare are vita? Negru?
Ce avem noi aici? Nu știu ce este.
Carne tocată de când, cum, nici nu știu ce este…De berberiță?
Picior amputat de porc.
Ăsta ce vrea să fie? Kalamar călcat de tren?
Kalamar deja tratat, congelat de 1000 de ani.
Ce-o fi astea aici? Obiecte zburătoare neidentificate: OZN-uri.
Asta ce e? Bile de tras cu praștia.
Uitați aici, fraților, ce jeg și ce infecție!
Uite ce frigidere minunate, neomologate pentru consumul alimentar!
Bețele se spală și se dau din nou la masă. N-ai voie, sunt de unică folosință!”, sunt câteva dintre constatările pe care șeful ANPC le-a făcut la „Beijing Garden”.
Potrivit comunicatului emis de ANPC, restaurantul a fost închis pentru o perioadă de 6 luni și a primit o amendă de 60.000 lei.
„La SC YAO & LYLY SMART SRL Restaurant Chinezesc Beijing Garden, cu punctul de lucru în strada BERZEI 66, Sector 1, ca urmare a unui control efectuat sub coordonarea președintelui ANPC, Cristian-Victor Popescu Piedone, au fost constatate următoarele deficiențe:
– lipsa autorizațiilor de funcționare,
– spații insalubre de preparare și depozitare a materiei prime și a preparatelor finite,
– materie primă fără elemente de identificare,
– materie primă în afara datei limită de consum,
– ustensile și echipamente depreciate cu grad avansat de uzură și prezență de grăsime acumulată în strat consistent pe suprafața acestora,
– recipiente de colectare a reziduurilor fără protecție sanitară,
– prize și corp de iluminat fără protecție, cu risc de electrocutare,
– agregate frigorifice neigienizate, cu prezență de resturi alimentare, grăsime în strat consistent, vopsea exfoliata, prezență de rugină și chedere neigienizate, rupte,
– nerespectarea vecinătății de produs în spațiile de depozitare,
– preparate culinare la care a fost schimbată starea termică, fără ca unitatea să aibă în dotare echipament de congelare instantă,
– deficiențe de informare în lista meniu privind OP ANPC 201/2022,
– lipsă instrumente de măsură cu verificare metrologică,
– materie primă depozitată direct pe paviment.