Plaje la munte, în Deltă, la Dunăre, pe malul lacurilor și râurilor. Alternative la Litoral
În România poți găsi plaje minunate, altele decât cele de pe Litoralul clasic, sau petece de nisip pe malul lacurilor sau râurilor de pe tot teritoriul țării. Unele cunoscute doar localnicilor, altele de notorietate națională. Nu le ocoliți, ne propune Știrile Pro TV.
Vă deconspirăm doar câteva variante la Marea Neagră, unele poate la doar câțiva pași de voi.
Plaja Sulina are nisip fin și apă curată, cu o intrare lină, ideală pentru familiile cu copii. În plus, apa nu este adâncă. Deși este destul de mică, aici poți să îți aduci prosopul sau cearceaful, și poți să îți montezi umbrela. Nu costă nimic.
Orașul Sulina, port istoric, care a început să renască, este cu adevărat uimitor, așa că ai ce face în restul zilei. Vizitează farul vechi și plimbă-te pe străduțele frumoase.
Plaja Sfântu Gheorghe este și ea spectaculoasă. Multă lume vine aici pentru a se bucura de nisipul fin și alb. Apusurile pe plaja Sfântu Gheorghe sunt cu adevărat speciale.
Există și o porțiune de plajă amenajată, însă mare parte din ea este sălbatică. Intrarea în apă este lină și deloc adâncă.
Există terase pe plajă și o toaletă gratuită. Acesta este un loc ideal de relaxare pentru familii și cupluri, pentru că este multă liniște, iar apusurile sunt spectaculoase.
Plaja Gura Portiței este o mică fâșie îngustă, care delimitează Delta de mare. Este o zonă pe care vei dori să o revizitezi ori de câte ori ai ocazia.
Există căsuțe din lemn cu terase și te poți bucura de flora și fauna specifice Deltei și Mării Negre.
Există o plajă amenajată cu șezlonguri, umbrele, dar și un bar. De altfel, există și o plajă neamenajată, unde îți poți întinde prosopul și te poți bronza în voie.
Plaja Perișor este sălbatică, deloc amenajată, însă nisipul este fin și apa este cristalină.
Plaja Periboina este o zonă sălbatică, unde vei întâlni peisaje pe care nu le vezi nicăieri altundeva. Această zonă nu este prea cunoscută de mulți oameni. Natura a rămas aproape neatinsă și vei vedea păsări și tot felul de alte minunății.
Alternative la mare: plaje la munte
Nu trebuie să mergi la mare ca să te bucuri de o plajă superbă, unde te poți relaxa, poți citi o carte în liniște și îți poți savura băutura fără să te deranjeze nimeni.
E drept, nu vei vedea marea, însă ai la dispoziție câteva lacuri absolut superbe în care să te scalzi. Toate sunt în România.
Lacul Ghioroc Litoralul Vestului
Una dintre aceste plaje la lac este în comuna Ghioroc din județul Arad. Mulți oameni numesc Lacul Ghioroc Litoralul Vestului.
O mulțime de oameni vin aici tocmai pentru frumusețea locului. Este o plajă cu nisip fin, palmieri și dacă ești norocos, poți să prinzi un weekend în care sunt doar câțiva oameni pe plajă.
Se află la 25 de kilometri de orașul Arad și întreg lacul are o suprafață de aproximativ 10 hectare.
În fiecare an se organizează Ghioroc Summer Fest, așa că dacă nu ești neapărat adeptul liniștii, ci dimpotrivă, al agitației și al distracției de pe litoral, pe lacul Ghioroc vei avea parte de o experiență similară cu cele mai tari festivaluri din România.
Plaja Șuncuiuș
O altă plajă la lac este în județul Bihor. La Șuncuiuș există o plajă în care nisipul este atât de fin încât îți gâdilă degetele. Plaja este înconjurată de stânci și în apropiere trece râul Criș.
În zonă există două pensiuni și, când ajungi pe plajă, îți poți cumpăra un șezlong și poți să te bronzezi în voie.
Plaja Tarnița
Și lacul Tarnița are o plajă cu un peisaj absolut spectaculos. Se află aproape de Cluj-Napoca, iar zona este înconjurată de coline, ceea ce face ca panorama să fie una deosebită.
Lacul de acumulare este alimentat de apele Văii Someșului Cald și se întinde pe o lungime de opt kilometri. Cei care vin aici pot face plajă, pot înota, dar se pot plimba și cu barca sau cu jetski-ul sau pot să se dea cu caiacul ori cu placa de paddleboarding.
Deja celebra Colibița
Plaja de la Colibița din Bistrița-Năsăud. Lacul din Munții Călimani, situat la puțin peste 50 km de orașul Bistrița, este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Bistrița-Năsăud și a fost supra-numit și marea de la munte. În ultimii ani, acest loc a devenit tot mai popular în rândul turiștilor și plaja amenajată aici este un adevărat paradis în zilele toride de vară.
Samskara Beach, Călărași
O altă plajă la lac este în orașul Călărași. Se numește Samskara Beach, dar locuitorii îi spun Plaja Mare.
Este situată pe brațul Borcea al Dunării și ajungi la ea cu catamaranul. Este o combinație între pădure și plajă.
Există căsuțe de lemn unde te poți caza, mai multe baruri, terase, dar și șezlonguri, așa că te poți distra în voie aici, fără să fie nevoie să ajungi la litoral. Dimpotrivă, mulți spun că este mai frumos decât la mare.
Citiți și: Care este PLAJA cu cel mai fin nisip din țară. E considerată una dintre cele mai frumoase din Europa
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării declară „RĂZBOI” șacalilor. Câte exemplare și-a propus să extragă în acest an