Prima pagină » Actualitate » Plajele din Mamaia vor rămâne închise până la 1 iulie. ”Vom pierde 30 %  din încasările pe care le făceam în mod normal”

Plajele din Mamaia vor rămâne închise până la 1 iulie. ”Vom pierde 30 %  din încasările pe care le făceam în mod normal”

Plajele din Mamaia vor rămâne închise până la 1 iulie. ”Vom pierde 30 %  din încasările pe care le făceam în mod normal”

Sectorul plajelor din România va rămâne închis până la 1 iulie. Sezonul estival nu mai începe în iunie, așa cum era obișnuit să înceapă în fiecare an.

Antreprenorii sunt cei mai afectati. Unul dintre acestia este George Țicu care aștepta ca anul acesta să poată folosi sectorul de plajă nou ce se află în fața restaurantului pe care îl administrează.

Plaja veche pe care are contract de închiriere nu poate folosită.

Vom pierde 30 %  din încasările pe care le făceam în mod normal

„Noi estimăm cred undeva la vreo 30 % pierderi din încasările pe care le făceam în mod normal, pierdem weekendul de Rusalii, sunt mai multe evenimente pe care le vom pierde”, a precizat George Țicu, administratorul unei plaje și al unui restaurant din Mamaia.

Administrația Bazinală Dobrogea Litoral a notificat deja de întârziere toți operatorii economici care își desfășoară activitatea în sectoarele de plajă care au fost extinse. Drept compensație, aceștia vor fi scutiți de plata chiriei pentru 76 de zile.

„Predarea plajei se face printr-un proces mai amplu în care sunt implicate mai multe autorități și care nu este în controlul nostru. Suntem interesați și noi, ca și clientul să redăm plaja cât mai repede turiștilor”, a spus Cătălin Crețu, manager Boskalis România.

„Dacă plaja sa va preda la 1 Iulie, cu probabilitate va începe (sezonul – n.r.) în 15-20 Iulie. Sincer este târziu, pentru turismul local și pentru noi operatoriii și pentru organizare, pentru a pune la punct toate dotările”, a mărturisit
Roberto Tortora, antreprenor.

Un operator economic are nevoie de minim șapte zile pentru a-și amenaja sectorul de plajă pe care îl administrează.

Proiectul de înnisipare este finanțat de către Uniunea Europeană, iar prealuarea plajelor înseamnă verificarea a 6.950 de metri liniari de nisip.

În medie, plajele din Mamaia au acum aproximativ 150 de metri lățime, dar există și unele sectoare unde acestea depășesc 300 de metri lățime.

Citește și