Consilierul local Dan Podaru (PNL) a depus o plângere penală pe numele primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de abuz în serviciu, deturnare de fonduri şi fals intelectual. Liberalul spune că edilul a exercitat presiuni la adresa funcționarilor din subordine pentru a încălca legea.
Dan Podaru mai arată, în plângerea penală, că primarul Clotilde Armand a instigat la nerespectarea destinației sumelor alocate pentru plata serviciilor de care a beneficiat instituția și a solicitat funcţionarilor să creeze pretexte artificiale în baza cărora să conteste sumele datorate de aceasta.
„Din audiţia înregistrării audio, am constatat cu stupoare, ceea ce până atunci se vehiculase la nivel de zvon, şi anume imixtiunea directă a primarului în activitatea compartimentelor subordonate prin:
– exercitarea de presiuni la adresa funcţionarilor din cadrul PS1 şi a unităţilor subordonate;
– instigarea la încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la (ne)respectarea destinaţiei sumelor prevăzute în buget pentru plata serviciilor de care a beneficiat UAT PS1;
– solicitarea adresată funcţionarilor de a crea pretexte artificiale în baza cărora să conteste sumele datorate de către primărie etc.
De altfel, ulterior şedinţei din 06.07.2021, Directorul Economic, dl. Bogdan Botezatu, şi-a dat demisia, ca răspuns la solicitările nelegale ale numitei Armand Clotilde Marie Brigitte, sub aspectul modului de gestionare a sumelor de bani aflate în conturile primariei şi al tonului cu care aceste solicitări au fost făcute, extrasul de mai jos fiind exemplificativ”, susţine consilierul care a depus plângerea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Dan Podaru susţine că în înregistrările prezentate în plângere sunt „elocvente” în ceea ce priveşte două dintre acuzaţii, adică abuz în serviciu şi deturnare de fonduri. Un argument al consilierului este că Primăria a anunţat în august că are plăţi restante de 310 lei, deşi, potrivit unor documente ataşate de Podaru plângerii, instituţia ar avea datorii de „129.541.386 lei debit principal şi 24.277.790 lei penalităţi întârziere, în fiecare zi adăugându-se aproximativ 80.000 lei penalităţi de întârziere”
„Nu în ultimul rând, pe lângă vătămarea intereselor publice, conduita susnumitei a avut drept consecinţă vătămarea intereselor legitime ale subsemnatului, prin blocarea proiectelor adoptate în cadrul Consiliului Local Sector 1, proiecte pe care aparatul adminsitrativ al Primarului Sector 1 nu lea pus în aplicare până în acest moment”, mai arată sesizarea depusă la Parchetul Tribunalului Bucureşti.