Prima pagină » Actualitate » Planta bogată în fier pe care să o consumi primăvara. Favorizează eliminarea toxinelor din organism și este o sursă de substanțe nutritive

Planta bogată în fier pe care să o consumi primăvara. Favorizează eliminarea toxinelor din organism și este o sursă de substanțe nutritive

Planta bogată în fier pe care să o consumi primăvara. Favorizează eliminarea toxinelor din organism și este o sursă de substanțe nutritive
Planta bogată în fier pe care să o consumi primăvara / sursă foto: Shutterstock

Iată planta bogată în fier care este recomandată către consum, pe timpul primăverii. Este considerată chiar „vedeta” acestui sezon și reprezintă o sursă de substanțe nutritive. Mai mult, favorizează eliminarea toxinelor din organism. Vezi detaliile mai jos.

Odată cu venirea primăverii, apar și alte verdețuri și legume care sunt recomandate consumului, îndeosebi pentru proprietățile nutritive pe care le au. De data aceasta, în atenție se află urzicile, planta bogată în fier recunoscută și drept o „vedetă” a acestui sezon. Urzicile reprezintă o reală sursă de substanțe nutritive și favorizează eliminare toxinelor din organism.

Despre beneficiile urzicilor au notat și reprezentanții InfoCons. Planta, care are denumirea științifăc „Urtica dioica”, este utilizată în bucătărie de secole și este bogat în nutrienți esențiali. Urzicile conțin vitaminele A, C și K, dar și calciu, fier, proteine. În compoziția urzicilor se află ompuși bioactivi precum flavonoidele, acidul clorogenic și acidul folic.

Planta bogată în fier pe care să o consumi primăvara / sursă foto: Shutterstock

Mâncarea de urzici oferă beneficii organismului / sursă foto: Shutterstock

Urzicile, planta bogată în fier pe care să o consumi primăvara

Consumul de urzici poate oferi o multitudin de beneficii sănătății umane. În primul rând, urzicile conțin substanțe cu proprietăți antialergice și antiinflamatoare. De altfel, urzicile au proprietăți care ajută la detoxifierea organismului și aduce beneficii sistemului imunitar. Pentru că urzicile sunt bogate în Vitamina C, consumul acestora ar putea sprijini imunitatea. Totodată, ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

„Urzica poate fi consumată sub formă de ceai, supă, salate sau chiar prăjituri. Frunzele tinere, culese înainte de înflorire, au un gust ușor piperat și pot fi adăugate la o varietate de preparate culinare. Este important să fiți atenți la procesul de preparare, deoarece urzica conține fire fine care pot cauza iritații la atingere. Fierberea sau uscarea frunzelor elimină aceste fire și face urzica sigură pentru consum”, arată InfoCons.ro.

Vezi și:

Rețetă de sezon: cum să prepari o mâncare de urzici cu usturoi sau orez. Ingredientul care îi oferă un gust autentic

Băutura naturală lipsită de cofeină care poate reduce stresul. Este bogată în antioxidanți

Care sunt beneficiile consumului de LOBODĂ și cum o preparăm

Leacurile băbești, tot mai POPULARE în sezonul rece

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele