Prima pagină » Actualitate » Planta care schimbă sângele şi reduce riscul de AVC. La ce preț se vinde un kilogram de URZICI în piață

Planta care schimbă sângele şi reduce riscul de AVC. La ce preț se vinde un kilogram de URZICI în piață

Planta care schimbă sângele şi reduce riscul de AVC. La ce preț se vinde un kilogram de URZICI în piață

Urzica este o plantă recunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice. Printre cele mai notabile efecte ale consumului de urzici se numără curăţarea sângelui şi reducerea semnificativă a riscului de AVC şi infarct. Pentru a beneficia de toate proprietăţile sale, această plantă trebuie consumată de cel puţin 2 ori pe săptămână.

Totodată, urzica poate reduce tensiunea arteriala şi glicemia, mentinandu-le la un nivel stabil. Această plantă are proprietatea unică de revitalizare şi aprovizionare, astfel că, ajută organismul să facă faţă unor condiţii dificile furnizând multe dintre substanţele de bază necesare pentru sănătate şi vindecare.

De asemenea, urzica poate fi folositoare în tratarea bolilor de inimă şi circulatorii, ajutând organismul să îşi întărească pereţii vaselor de sânge. Urzica are efect benefic asupra rinichilor, îmbunătăţind capacitatea acestora de a excreta acid uric şi, astfel, ameliorează guta.

Capacitatea urzicii de a curăţa organismul de substanţe reziduale acumulate contribuie, la rândul ei, la vindecarea problemelor de piele cronice precum eczemele.

Ca stimulent circulator şi diuretic, reprezintă un ajutor puternic în procesul de detoxifiere, contribuind astfel la tratarea artritei, afecţiunilor tractului urinar şi problemelor de piele.

Potrivit specialiştilor, urzicile sunt, în primul rând, o sursă excelentă de proteine, fier sau minerale şi din acest motiv consumul lor este recomandat oricui. Sunt numite ”focul vindecător”, deoarece înţeapă şi dau senzaţia de arsură în contact cu pielea.

Potrivit healthline, urzicile conțin acid linoleic, acid oleic, acid palmitic, toți aminoacizii necesari organismului, kaempferolul (cunoscut și sub numele de robigenină), acid cafeic, quercetină, beta caroten, luteină și luteoxantina.

Mai mult decât atât, frunzele și rădăcina urzicii conțin o mulțime de nutrienți, printre care: vitaminele A, C, K și câteva vitamine B și minerale precum calciu, fier, magneziu, fosor, potasiu și sodiu.

În urzici se găsesc o varietate de compuși care pot reduce inflamațiile din corp. În cadrul studiilor realizate pe animale, urzica a redus nivelurile de hormoni inflamatori multipli, interferând cu producția lor.