Planta medicinală care formează o barieră de protecție în fața răcelii. Aduce multiple beneficii organismului

Publicat: 26 11. 2024, 08:15
Planta medicinală care aduce multiple beneficii organismului / sursă foto: Envato

V-ați gândit vreodată care este planta medicinală care poate forma o barieră de protecție în fața răcelii, îndeosebi în timpul sezonului rece? Ar putea preveni anumite afecțiuni și oferă multiple beneficii organismului.

În timpul sezonului rece există posibilitatea ca multe persoane să fie predispuse la viroze, motiv pentru care fiecare trebuie să se protejeze cât mai bine și să își ia măsuri de precauție. În acest sezon, de exemplu, planta medicinală care formează o barieră de protecție în fața răcelii reprezintă gălbenelele.

Consumul de ceai de gălbenele ar putea ajuta la întărirea sistemului imunitar, dar și la prevenirea anumitor afecțiuni. Dr. Mikhail Golubev a susținut că această plantă ar putea să normalizeze circulația sângelui.

„Decoctul acestei plante va ajuta la combaterea unei boli periculoase – normalizează circulația sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge. Se prepară din floarea unei plante medicinale și apă în proporție de 1:4”, susține doctorul, potrivit Fanatik.

Citește și Care sunt cele mai puternice plante medicinale. Au multe întrebuințări și tratează mai multe afecțiuni

Ceaiul de gălbenele aduce multe beneficii organismului / sursă foto: Envato

Vezi și Ceaiul pe care trebuie să-l consumi neapărat dacă ai peste 40 de ani. Se bea seara, înainte de culcare, și are o mulțime de BENEFICII

Gălbenelele, planta medicinală care formează o barieră de protecție în fața răcelii

De asemenea, ceaiul de gălbenele poate fi utilizat și extern, pentru tratarea anumitor micoze, arsuri sau degerături.

„Acest ceai poate fi utlizat atât intern, cât și extern. Intern este benefic pentru ameliorarea sau chiar tratarea crampelor musculare, a gastritei, ulcerului, atât cel duodenal, cât și gastric, a bolilor de ficat, hemoroizilor, dar și inflamațiilor de colon. Extern, ceaiul de gălbenele tratează afecțiuni precum: degerături, arsuri, acnee, osteoporoze, dar și micoze.

Mai multe studii au demonstrat că ceaiul de gălbenele produce colagen în organism, astfel fiind extrem de benefic pentru frumusețea și sănătatea pielii feței. Tot ce trebuie să faci: prepară un ceai, așteaptă să se răcească, toarnă-l într-o sticluță, apoi bagă-l în frigider”, a susținut medicul Oana Cuzino, potrivit doc.ro.

sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)