Planta miraculoasă din grădină care te ajută să slăbești și poate vindeca boli extrem de GRAVE
Planta miraculoasă din grădină care te ajută să slăbești și poate vindeca boli extrem de grave: păpădia! Florile de păpădie cresc peste tot, în curți, pe marginea drumurilor, pe dealuri sau păduri, în orașe, în sate pe câmpuri.
În preparatele naturiste se folosesc atât florile, cât și frunzele, tijele și rădăcina, toate fiind recomandate în curele de detoxificare. Păpădia are proprietăţi hipotensoare, depurative, diuretice şi laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice.
Mai mult decât atat, potrivit celor mai recente studii, rădăcina de păpădie este citotoxică pentru trei tipuri de celule canceroase, iar dacă vrei să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată de păpădie. Cercetările efectuate la Universitatea din Windsor, Canada, au scos la lumina efectele benefice ale acestei plante, dând o șansă pacienților cu cancer. Potrivit acestor studii, ceaiul care distruge celulele canceroase se prepară din păpădie. Cercetările arată că păpădia dezintegrează celulele canceroase în 48 de ore, fără a afecta și celulele sănătoase. Tratamentul continuu cu rădăcină de păpădie poate distruge o bună parte din celulele canceroase.
Bioenergoterapeutul Lidia Feciroru a vorbit despre proprietățile curative ale unei plante prezente la orice pas în natură la emisiunea ”Adevăruri ascunse“ de la antena3.ro.
”Trufandalele care apar acum tot acum trebuie consumate, ca să ne facă bine. Spre exemplu, de la păpădie nu atât floarea în sine e bună, ci toată se poate consuma, cu rădăcină cu tot, pentru că sunt tinere rădăcinile. Păpădia e foarte bună acum când este proaspătă. De la ea putem consuma rădăcina și frunzele, chiar dacă este amăruie puțin. Rădăcina nu este amăruie, este doar tija florii“, a declarat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Frunzele de păpădie oferă o cantitate substanțială de mai multe minerale, inclusiv fier, calciu, magneziu și potasiu, sunt o sursă excelentă de vitaminele A, C și K, vitamina E, acid folic și cantități mici de alte vitamine B. Rădăcina de păpădie este bogată în carbohidrați inulină, un tip de fibră solubilă care se găsește în plante și care susține creșterea și menținerea bacteriilor intestinale sănătoase în tractul digestiv.