Prima pagină » Actualitate » Podcast ALTCEVA | Mihai Leu despre dorul de casă și munca neplătită în măcelărie în Germania: „Nu m-a căutat nimeni din România” (VIDEO)

Podcast ALTCEVA | Mihai Leu despre dorul de casă și munca neplătită în măcelărie în Germania: „Nu m-a căutat nimeni din România” (VIDEO)

Mihai Leu a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 26 august. Printre altele, românul pentru care „imposibilul nu există”, a vorbit despre dorul de casă și munca în măcelărie, fără să fie plătit după ce a ajuns în Germania.

Leu a devenit cunoscut în Germania ca pugilist sub numele Michael Löwe, unde a devenit campion mondial WBO la semimijlocie, în 1997. Însă anterior, din Atena a plecat spre Italia, ascuns de un șofer englez de TIR în cabina sa. Astfel, a ajuns în Franța după un drum de 36 de ore. Apoi a plecat în Germania, unde a lucrat într-o măcelărie, fără să fie plătit, până să devină campion mondial.

„Să știi chiar asta, așa, cumva, pentru mine a fost o surpriză destul de de dură faptul că în toată perioada aia, poate datorită fricii, datorită dar nu m-a căutat nimeni din România, nu mi-a transmis nimeni, niciun mesaj de încurajare, absolut nimic. Și m-a durut asta foarte tare. Să știi, adică erau momentele în care chiar aveam nevoie, fiindcă la început n-am avut niciun ban. Cei de la Leverkusen, după ce au dat acei bani, nu mi-au mai dat nimic o perioadă, fiindcă eram suspendat, am fost suspendat șase luni de zile. Am lucrat într-o măcelărie, nu aveam niciun ban și a fost foarte greu. Și la momentul respectiv chiar simțeam nevoia să să primesc măcar o încurajare verbală”a povestit Mihai Leu, la Podcast ALTCEVA cu Adrian Artene.

Pugilistul a adăugat că îi era extrem de dor de „absolut tot” din România.

„Să știi că poate nu-ți închipui, dar îmi era dor de tot. Îți dai seama, nici n-aveam mobil. Aveam un pat cu arcuri. Era foarte greu, într-o anexă. Am primit un apartament de la Bayer Leverkusen, dar pot să spun, aveam un dulap cu o ușă, aveam un pat cu arcuri, era tot denivelat. În bucătărie, spre exemplu, nu aveam absolut nimic. Și a fost destul de greu.

Așa cum ți-am spus, mă duceam la măcelărie dimineața, la șase, dar au fost numai câteva zile, fiindcă i-am spus la un moment dat măcelarului: uite, eu nu am niciun ban, zic, nu știu ce te-ai înțeles cu cei de la Bayer, câți bani să-mi dai, dar -îi zic – mie să-mi în fiecare zi, acolo 20-30 de mărci. Și mi-a zis: păi m-am înțeles cu cei de la Bayer să-ți dau să mănânci. Și am zis: dar eu nu mănânc mult. N-a vrut să-mi dea niciun ban”, își amintește pugilistul.

Mihai Leu: „A fost singura dată când am fost un sportiv total indisciplinat”

Primul drum pe care l-a făcut la revenirea în țară, după Revoluția din 1989, a fost la Hunedoara.

„Bineînțeles, prima și prima dată m-am dus la mama acasă, dar bine, trebuia să merg, spre exemplu, cu lotul Germaniei la un turneu. Poate a fost singura dată când am fost un sportiv total indisciplinat. Le-am spus prima dată că vreau să merg în România să văd ce e cu familia. Nu m-au lăsat, au zis să merg la turneu și după turneu și atunci cred că am spus că sunt accidentat și m-am dus în România. Da, îmi era dor să văd ce se întâmplă, mai ales toată lumea vorbea de Revoluție, dar nu știam exact care e situația. Vorbeam acasă și tot spuneau că este în regulă, dar nu știai dacă ți se spune adevărul sau nu”, a adăugat Mihai Leu.

Mihai Leu – povestea unui campion

Născut în anul 1968, în Hunedoara, a devenit cunoscut în Germania ca pugilist sub numele Michael Löwe, unde a devenit campion mondial WBO la semimijlocie, în 1997.

Însă, el a început să boxeze în 1977, la un club din Hunedoara, iar din 1982 a trecut la Dinamo București.

Sub emblema lui Dinamo, a câștigat campionatul național, patru ani consecutiv, dar în 1986 s-a transferat la Steaua București și a fost selecționat în lotul național.

În 1987, la 19 ani, a devenit campion mondial de juniori. S-a retras din box în urma unei accidentări, fiind neînfrânt la fel ca legendarul boxer european Terry Marsh.

După Revoluție, s-a reîntors în România şi s-a stabilit, împreună cu familia, la Hunedoara. A început apoi să concureze ca pilot de raliu, unde a devenit campion național în 2003 la bordul unui Hyundai Accent WRC.

Urmărește podcastul integral cu Mihai Leu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

 

Citește și