Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că vrea să angajeze câteva sute de persoane, din afara sistemului, pe posturi de ajutor șef de post.
„Pentru cei care și-au dorit să devină polițiști, acum au o ocazie unică, pentru că #PolițiaRomână scoate la concurs 412 posturi de ajutor șef de post, prin încadrare directă din sursă externă. Munca de poliție, la post, este mai vastă decât ați crede”, a anunțat Poliția Română, pe contul de Facebook.
Anunțurile oficiale, care includ informații complete privind posturile, tematica de concurs și condițiile de participare se regăsesc pe site-urile inspectoratelor de poliție județene:
Înscrierile se fac exclusiv on-line, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs, în perioada 13 – 24 septembrie 2021. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.
Conform calendarului orietativ publicat, pe 5 octombrie de va publica anunțul de validare/indavidare a candidaturilor, între 11 și 19 octombrie, are loc proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice inclusiv rezolvarea eventualelor contestații, iar pe 23 octombrie, va fi proba scrisă.
Conform procedurii publicate de instectorate, pot participa la concurs/examen, candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii, fără derogări:
- a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
- b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
- c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
- d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (aptitudinea/ inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu, exclusiv pentru candidatul declarat ”admis”).
- e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
- f) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului respectiv studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat;
- g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;
- h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
- i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
- j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
- k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
- l) să nu aibă, la încadrarea ca poliţist, calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic;
- m) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ţinuta de vară (condiție ce va fi verificată cu ocazia examinării medicale, în cazul candidatului declarat ”admis”);
- n) dacă prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate nu dobândesc grade profesionale mai mici decât gradele militare echivalente deţinute în rezervă;
- o) să deţină permis de conducere cat. „B”.
- p) să deţină/să obţină autorizaţie de acces la informaţii clasificate, nivel secret de serviciu;
- q) să dețină/să obțină aviz de desemnare ca organ de cercetare penală al poliției judiciare și polițist rutier;
TEMATICA ȘI BIBLIOGRAFIA pentru organizarea concursului de încadrare din sursă externă a unor funcții de agent de poliție – specialitatea ordine publică:
Anexa 1-Tematica Si Bibliografie Sursa Externa OP by Gandul.info on Scribd
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ...
vezi toate
articolele