Prima pagină » Actualitate » Poliția Română atrage atenția asupra unei noi metode de fraudă. „Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli”

Poliția Română atrage atenția asupra unei noi metode de fraudă. „Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli”

Poliția Română atrage atenția asupra unei noi metode de fraudă. „Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli”
Sursa foto: Shutterstock

Poliția Română atrage atenția cu privire la o nouă campanie de fraudă online, prin care unele persoane susțin că ar fi ofițeri de poliție și trimit înștiințări prin e-mail.

Autoritățile recomandă ca, în cazul în care primim astfel de mesaje electronice, să le ignorăm și să nu accesăm link-urile pe care acestea le conțin.

„Niciodată nu este prea târziu să ne protejăm de tot ce înseamnă FAKE!

Poliția Română nu trimite astfel de mail-uri!

Recomandăm să nu dați importanță unor astfel de mesaje, mail-uri sau orice altă abordare similară. Sesizați-ne dacă ați suferit vreo vătămare a intereselor legitime.

Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli… Traducerea a dat eroare.

Să auzim doar de bine!”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de reprezentanții Poliției Române.

 

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Campanii de fraudă pe Facebook. Avertisment pentru utilizatorii cu drepturi de administrare a unor pagini

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a avertizat recent că au revenit campaniile de phishing care au ca ţintă utilizatorii cu drepturi de administrare a unor pagini de Facebook, schema propagându-se chiar pe reţeaua de socializare.

„Au revenit campaniile de phishing care au ca ţintă utilizatorii cu drepturi de administrare a unor pagini de Facebook. Schema este extrem de simplă şi se propagă chiar pe…Facebook! Vorbim despre una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea paginilor de phishing, aceea de a crea postări înşelătoare pe pagini de social media nou create. De obicei, acestea sunt special concepute pentru a se afişa potenţialei victime ca o notificare legitimă. Atacatorii reuşesc acest lucru prin adăugarea unei etichete (tag) a paginii în textul postării”, a transmis, marţi, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Specialiștii spun că scopul principal este de a speria utilizatorul că îşi va pierde accesul la cont, dacă nu validează datele de acces la cont după apăsarea pe un link din postare, care va redirecţiona către o pagină de phishing.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și