Poliția Română, informații noi în SCANDALUL Planșeului Unirii. O singură persoană a depus plângere penală / Acuzații după „ciocnirea” edililor

Poliția Română, informații noi în SCANDALUL Planșeului Unirii. O singură persoană a depus plângere penală / Acuzații după ciocnirea edililor
Publicat: 15/10/2024, 14:28

Scandalul din jurul planșeului Unirii, în jurul căruia au făcut scut, atât Nicușor Dan, cât și Daniel Băluță, nu a rămas fără urmări. După ce au fost acuzații grave, la scenă deschisă, situația a culminat cu rănirea a două persoane și apelul de luni seara al premierului, cu privire la încetarea conflictului dintre cei doi edili. Daniel Băluță a anunțat că își retrage oamenii din zonă, pentru siguranța angajaților Primăriei Sector 4, iar Nicușor Dan, edilul Capitalei, a anunțat că va dărâma și ultimul gard de pe șantierul ridicat luni dimineață.

Poliția Capitalei a anunțat că a fost deschis dosar penal, după ce două persoane au fost rănite

„Având în vedere sesizarea referitoare la vatămarea unor persoane, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au condus conducătorul vehiculului la sediu și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe, în cadrul căruia se vor efectua cercetări, sub coordonarea unității de parchet. La fața locului au intervenit și echipaje de prim-ajutor, care au acordat celor două victime îngrijiri medicale de specialitate.”

„Polițiștii Capitalei s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere și lovire”

„În continuarea activităților desfășurate în contextul incidentului din zona Unirii din Capitală, din data de 14 octombrie 2024, Serviciul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Până în acest moment, la nivelul Poliției Capitalei nu au fost înregistrate alte sesizări, cu excepția uneia singure, respectiv a unui bărbat, de 48 de ani, care a depus plângere penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Subliniem, încă o dată, că alte plângeri nu au fost depuse la nivelul Poliției Capitalei, nici de persoane fizice, nici de persoane juridice. Persoanele implicate în eveniment au fost conduse la sediul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi, în vederea audierii.

Vă reamintim că, în acest caz, polițiștii Capitalei s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe. Ulterior, cei doi bărbați, în vârstă de 36, respectiv 48 de ani, care au suferit vătămări corporale în urma incidentului, au fost audiați, context în care doar bărbatul de 48 de ani a depus plângere penală, cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Față de bărbatul, în vârstă de 41 de ani, bănuit de comiterea faptei, a fost dispusă începerea urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, având în acest moment calitatea de suspect. De asemenea, amintim faptul că, după studierea documentelor depuse, a reieșit faptul că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanța de judecată este competentă a soluționa situația.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe”, sunt precizările făcute de polițiști.

Marcel Ciolacu intervine în scandalul edililor

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că „toată lumea a pierdut”, în contextul scandalului privind reabilitarea planșeului de la Piața Unirii.  Premierul așteaptă „instanța să rezolve” situația.

Din punctul meu de vedere nu a câștigat nimeni. Toată lumea a pierdut. Nu trebuia să se ajungă la acest lucru. În acest moment, lucrurile sunt în instanță. Am înțeles că Daniel Băluță a retras tot ce a fost acolo. Nu este atributul meu să știu cine trebuie să emită autorizații”, declară premierul.

„Poliția Națională, deși e obligată să pună în aplicare un act emis de o autoritate locală, nu a făcut-0”

Nicușor Dan a criticat luni seara, la Digi 24, lipsa de acțiune a Poliției Române, care a refuzat să pună în aplicare „un act emis de o autoritate locală”, după ce edilul Bucureștiului a emis dispoziție de dărâmare a gardului ridicat de primăria sectorului 4, pentru începerea unor lucrări la șantierul de la planșeulului de la Piața Unirii.

În replică, Poliția Capitalei a susținut că nu are atribuții de a „muta gardurile”, ori de a decide „cine este proprietar.”

„Ei (n.r. – Poliția Română) nu sunt în măsură să tranșeze cine e în proprietate. E ca și cum aș intra eu în curte la dumneavoastră, ați suna la 112, ar veni poliția și ar spune că nu știe a cui e curtea, judecați-vă în instanță, dacă vreți”, a declarat Nicușor Dan.

CITIȚI ȘI:

SCANDALUL Planșeului Unirii rămâne în aer. Nicușor Dan, supărat și pe poliție. Lucrările la gardurile lui Băluță au fost reluate

Marcel CIOLACU, despre scandalul privind PLANȘEUL UNIRII: Nu a câștigat nimeni. Toată lumea a PIERDUT

Nicușor Dan intră cu buldozerul în gardurile de la PLANȘEUL UNIRII / Doi răniți / Reacția lui Daniel Băluță / Ce spune Poliția Capitalei

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Această femeie a murit și a revenit la viață, după 11 minute. Cum arată Raiul...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
18 dintre miile de soldați nord-coreeni trimiși să lupte în Ucraina ar fi dezertat. Forțele...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Donald Trump l-a făcut „gunoi uman” pe Sebastian Stan. Actorul român a răbufnit: „M-am săturat”
„Nu mai am putere”. Cum a supraviețuit bărbatul care a plutit 67 de zile pe...
Alexia Eram s-a despărțit de Mario Fresh pentru că O ÎNȘELA?! Ipoteza uimitoare care a...
Scandal la Casa de Pensii! Zeci de pensionari s-au trezit cu pensia mărită după recalculare,...
Detalii tulburătoare în cazul copiilor dispăruţi ai lui Adrian Marțian. DGASPC avea ordin să-i preia,...
Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"
Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Gestul total interzis pe care Prințesa de Wales l-a...
S-a renunțat la schimbarea orei. Ce face România la final de octombrie
Inginerii de la RAR au crezut că e o banală Dacia dar au avut o...
SUA anunţă un nou ajutor de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina
Totul a fost MINCIUNĂ! Marele ADEVĂR despre Columb, aflat abia ACUM
Dispar banii cash? Ce se întâmplă cu plata în numerar. Schimbare în Europa
Ipoteza siluriană. A existat o civilizație avansată înaintea oamenilor?
Ce echipă a părăsit Asia Express, chiar înainte de cursa din Indonezia. Irina Fodor a...
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi,...
FOTO Nunta lui Theo Rose în imagini. "Așa cum am visat. Simplu și cu sens!"
Un izotop utilizat în tratarea cancerului va fi produs la Centrala nucleară de la Cernavodă