Poliția s-a sesizat după dezvăluirile Gândul în cazul fostului director al ONB, Fănel Ignat. El scria în „autodenunț” de consum de droguri în birou

Poliția s-a sesizat după dezvăluirile Gândul în cazul fostului director al ONB, Fănel Ignat. El scria în „autodenunț” de consum de droguri în birou
Publicat: 22/08/2024, 18:08
Actualizat: 22/08/2024, 18:57

Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu și a început verificările, după ce Gândul a publicat o serie de dezvăluiri în cazul fostului director al Operei Naționale București, Fănel Ignat, care vrea să revină pe post.

După dezvăluirile făcute de Gândul în cazul fostului director al Operei, Fănel Ignat, privind, printre altele, consumul de droguri chiar în biroul lui, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a anunțat, joi, că s-a sesizat din oficiu, în contextul în care Opera Națională București (ONB) se află în mijlocul unui scandal de proporții declanșat de posibila revenire în funcția de manager a controversatului Fănel Ignat și înlăturarea actualului director al prestigioasei instituții de cultură, Daniel Jinga.

„În urma apariției în spațiul public a unor informații ce fac referire la faptul că un bărbat, fost manager al unei instituții din Capitală, ar fi săvârșit anumite infracțiuni, Serviciul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice că, îpnă la acest moment, la nivelul Secției 17 Poliție nu a fost înregistrată nicio sesizare, cu privire la aspectele apărute recent în mass-media. În cauză, polițiștii Secției 17 s-au sesizat din oficiu în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”, a transmis joi Poliția Capitalei.

„De asemenea, în ceea ce privește informațiile privind consumul de substanțe interzise, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează verificări cu privire la aspectele din competență”, au anunțat polițiștii bucureșteni.

Traseul profesional via instanță

Sesizarea vine după ce Gândul a publicat un document stupefiant pe care l-a obținut, în care Fănel Ignat – fost director al Operei Naționale și mult-doritor să preia, din nou, această, funcție – se ”autodenunță”, în scris de mână, pe mai multe pagini.

Fănel Ignat este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti – în anul 1995, a obţinut în acelaşi an o bursă de studii la celebra şcoală de muzică Mozarteum din Salzburg. În anul 2010 a obţinut doctoratul în Muzică la Universitatea de Arte  „George Enescu” din Iaşi.

  • Baritonul Fănel Ignat a devenit directorul (atenție!) interimar al Operei Naționale din București în anul 2017, după care a susținut două concursuri de titularizare, ambele pierdute.
  • Ministerul Culturii a organizat un concurs în anul 2018, câștigat de Ignat, dar contestat de celălalt candidat – Antoniu Zamfir – și, ulterior, anulat.
  • Fănel Ignat a redevenit director interimar, apoi a fost înlocuit cu Răsvan Cernat, după care s-a întors la conducerea instituției.
  • În anul 2021, Fănel Ignat a fost demis, iar director interimar a fost numit Daniel Jinga, cel care peste un an a câștigat concursul organizat de Ministerul Culturii.
  • Însă Fănel Ignat a dat în judecată ministerul, iar anul acesta a câștigat procesul, revendicând postul de director al ONB pentru următorii cinci ani.

„Autodenunțul” fostului, posibil viitor, director al ONB

Din informațiile noastre, aceste file ”de jurnal” au fost scrise de Fănel Ignat în perioada în care fostul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu (2019-2021), primise o sesizare de hărțuire îndreptată împotriva lui Fănel Ignat de către amanta acestuia, Z.C., o soprană a Operei Române, căreia nu-i vom dezvălui identitatea.

Sinceritatea lui Fănel Ignat este de-a dreptul dezarmantă, iar prin întrebările notate în această „pledoarie” prin care s-ar dezbrăca de vinovății nu face altceva decât să se incrimineze.

Iată ce însemnări are Fănel Ignat:

  • „Că m-a rugat să o angajez pentru că nu mai avea bani să se întrețină, tot hărțuire?
  • Că am prezentat-o regizorilor, tot hărțuire?
  • Când i-am dat să cânte colaborator, tot H.?(n.red. – litera „H” este folosită de Fănel Ignat pentru termenul „hărțuire”)
  • Când i-am făcut contract de angajat prin modificare post fără studii, la rugămintea mamei, tot H. a fost?

Faptul că și-a tăiat mâna (peste 80 de tăieturi) în iulie și am găsit-o drogată acasă, în pat cu o altă fată, și m-a rugat să o iert tot H. a fost?”, scrie Fănel Ignat, cel care ar dori, acum, să pună din nou mâna pe Opera Națională din București.

Seria dezvălurilor marca „Fănel Ignat” continuă, însă, iar Gândul prezintă alte informații senzaționale, în exclusivitate, scrise cu propria mână chiar de fostul director al ONB.

  • „Când ne-a rezervat căsuță la 2 Mai tot H.?
  • Când a vorbit cu Nașul pentru casa de la Vidraru tot H.?
  • Când a făcut Protocolul cu Opera tot H.?
  • Restaurantele aproape zilnic tot H.?
  • Deplasările la Paris – 2 – și cântatul, tot H.?
  • Că am propus-o la studii și Master, tot H.?
  • Că am prezentat-o Agențiilor tot H.? (ea nefiind pentru așa ceva – nepregătită)
  • Că a scris soției mele, tot H.? (eu sunt cel hărțuit de ele)

„Comandă droguri din birou. Amenințat soție, bătut soție în birou”

Autodenunțul lui Fănel Igant este halucinant, în ultimă instanță, din întrebările pe care și le-a notat și din „statistica” plimbărilor făcute de amanta Z.C. și a cadourilor pentru aceasta construindu-se o imagine de „nabab” care s-a supărat pe „protejata” sa și este decis să dea totul în vileag, fără a-și da sema că se transformă, cu fiecare rând, în vinovat.

În biroul din sediul Operei Naționale se comandau și se consumau droguri, așa cum reiese din „spovedania” lui Fănel Ignat, fost director al ONB și pretendent, din nou, la această funcție.

După cum se poate observa, Fănel Ignat a „investit” serios în amanta sa, iar tabelul alăturat acuzațiilor că aceasta comanda droguri și se droga chiar în în sediul ONB este unul extrem de sugestiv – un ceas Atlantic, coliere de aur, brățări de aur, brățări cu șarpe, inel cu șarpe, lanț cu șarpe, șarpe viu!, parfumuri, blugi, tricouri, telefon, căști, ochelari.

Fănel Ignat, însă, a ținut o „evidență” punctuală, astfel că în dreptul fiecărui cadou a trecut și prețul aferent, menționând și cât a plătit pentru „femeie curățenie”, astfel încât amanta sa să fie mulțumită.

În „spovedania” scrisă a lui Fănel Ignat sunt trecute, una sub alta, și toate plimbările amantei care îl acuza de hărțuire.


CITEȘTE ȘI:

Cine vrea să pună mâna pe Opera Română?! Fostul director Fănel Ignat s-a „AUTODENUNȚAT”: bătaie între amantă și soție în biroul său + a tăinuit consumul de DROGURI în faimoasa instituție?!

Cazul „Bulai” se extinde la Conservator! Ex-directorul Operei i-a fost PROFESOR sopranei care l-a acuzat de hărțuire + a ”denunțat-o” că SE DROGA la repetiții și pe scenă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cele două mari categorii de pensionari care ies pe minus la recalculare. Explicațiile ministrului Muncii
Imagini noi cu criminalul doctoriţei din Brăila. E dovada care îi distruge apărarea. Ce s-a...
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
Safari cu urși pe Transfăgărășan, noua ofertă din cataloagele agențiilor de turism. Cât costă periculoasa...
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai...
Peripețiile unui danez care, ajuns în Rusia, a fost luat la armată, obligat să bea...
Alertă de vreme severă în România! Meteorologii Accuweather anunță ce se va întâmpla între 22...
S-a speriat când a primit decizia de recalculare: „De unde dau banii înapoi?” Suma ireală...
Fost forjor, şocat de pensia primită după recalculare. "E o diferenţă uriaşă"
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Ministrul Muncii vine cu clarificări, după scandalul recalculării pensiilor: „Pensia nu scade”. Ce se întâmplă...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Cum se traversează CORECT când există refugiu? Cine are prioritate?
Fraţii Tate au fost reţinuţi de procurorii DIICOT
TRĂIM sau nu într-o SIMULARE? Mai mulți FIZICIENI dau VERDICTUL!
Este complet interzis pe terenurile din România. Ai nevoie de autorizație
Cum a fost turnată Ana Aslan? Dezvăluirile secretarului personal al lui Nicolae Ceaușescu
Un bărbat a interzis părinților săi să mai stea singuri cu nepoata lor, după ce...
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
VIDEO Emilia Ghinescu vorbește despre vremurile grele din viața sa: „Eram singură și au fost...
Reacția prietenului Danei Marijuana după ce a fost prinsă sub influența sustanțelor interzise la volan:...
BANCUL ZILEI. Profesorul, enervat la culme: - Ce pune, mă Bulă, tac-tu pe ouă?
Consumul de canabis, asociat cu apariția cancerului din sfera ORL