Polițistul pedofil a încercat să scape din pușcărie după ce s-a declarat bolnav. Legiștii au dejucat planul prădătorului sexual cu 18 victime
Eugen Stan, fostul agent al Brigăzii de Poliție Rutieră cunoscut publicului drept „polițistul pedofil” după ce a agresat sexual nu mai puțin de 18 persoane, între care mai mulți copii, a încercat să scape de pușcărie la nici trei ani de detenție, în condițiile în care a primit o condamnare de 20 de ani.
În ianuarie 2018, Brigada de Poliție Rutieră a fost zguduită de un scandal fără precedent, după ce un agent care, în afara orelor de program era un părădător sexual extrem de periculos, a fost arestat preventiv. Polițistul bucureștean a fost acuzat de 18 agresiuni sexuale, iar printre victime s-au numărat și mai mulți copii. Mai mult, în unele situații, acesta nici măcar nu a avut răbdare să-și schimbe uniforma și a atacat îmbrăcat în polițist.
La momentul respectiv, scandalul public a fost cu atât mai mare cu cât, după prinderea lui Eugen Stan a ieșit la iveală faptul că acesta violase o femeie, însă împotriva lui nu fuseseră luate măsurile legale de către judiciariștii Secției 18. În plus, colegii săi știau despre acest incident, care a avut loc în anul 2016, motiv pentru care, uneori, făceau glume pe seama lui.
Totuși, niciunul dintre colegi nu l-au recunoscut atunci când anchetatorii, care încă nu-l identificaseră, au dat publicității imagini cu acesta, într-o scară de bloc în care abuzase un copil. Capturat de polițiștii Biroului Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri, Eugem Stan a fost arestat preventiv. În timp ce se afla închis în Arestul Poliției Capitalei, acesta a încercat, pentru prima dată, să scape de detenție și a contestat măsura.
Rămas în spatele gratiilor, fostul agent al Brigăzii de Poliție Rutieră a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie și a fost mutat, mai întâi la Penitenciarul Rahova, iar de acolo la Penitenciarul Giurgiu, închisoare de maximă siguranță.
Eugen Stan a primit avocat din oficiu
Și de această dată, fostul polițist rutier a încercat să convingă autoritățile să-l elibereze și să-l lase să revină în societate. Potrivit portalului instanțelor de judecată, la începutul acestui an deținutul Eugen Stan a solicitat întreruperea pedepsei pe caz de boală. Ulterior, instanța a solicitat ca deținutul să fie supus unei expertize medico-legale.
„Efectuarea unei expertize medico-legale privind pe condamnatul Stan Eugen, în prezent deţinut în Penitenciarul Giurgiu, prin care să se stabilească dacă petentul-condamnat suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în caz afirmativ urmând să se precizeze dacă această boală face imposibilă executarea imediată a pedepsei. Emiterea unei adrese către Penitenciarul Giurgiu pentru a asigura prezenţa condamnatului la sediul Serviciului Teritorial de Medicină Legală Giurgiu în vederea expertizării medico-legale. Emiterea unei adrese către Serviciul Teritorial de Medicină Legală Giurgiu pentru a aduce la cunoştinţă întrebările la care să răspundă Comisia de expertiză medicală. Plata taxei de expertiză medico-legală efectuată persoanei condamnate, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției”, hotărau, în data de 21 ianuarie, magistrații Judecătoriei Giurgiu.
Patru luni mai târziu, Stan a primit un avocat din oficiu, iar la termenul din 24 mai instanța a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei, pe care a considerat-o ca neîntemeiată. În același timp, deținutul a fost obligat la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, în timp ce onorariul apărătorului din oficiu, în valoare de 313 lei, a rămas să fie achitat din fondurile Ministerului Justiţiei.