Prima pagină » Actualitate » Pompierii au fost chemați să intervină la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Precizările Nuclearelectrica

Pompierii au fost chemați să intervină la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Precizările Nuclearelectrica

Pompierii au fost chemați să intervină la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Precizările Nuclearelectrica
Centrala nuclearoelectrică Cernavodă / Sursa: Nuclearelectrica

Pompierii au intervenit, marți, după de au fost solicitați în cazul unei degajări de fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavodă.

Fumul din incinta centralei nucleare a fost evacuat, după cum au anunțat reprezentanții  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

„Echipajele de intervenție au evacuat fumul din încăperea care se află într-o clădire conexă centralei. Nu este afectată integritatea centralei. Nu au fost raportate victime. Se acționează pentru identificarea sursei fumului”, potrivit sursei citate.

Nuclearelectrica: Nu a fost foc

Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., care operează CN Cernavodă, a anunță că în după-amiază zilei de 6 februarie 2024, un compresor de aer de serviciu,  din partea clasică (nu cea nucleară)  a Unității 2 CNE Cernavodă a declanșat și a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securității nucleare și personalului Unității 2 CNE Cernavodă.

„În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei. Degajarea de fum nu a avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, Unitatea 2 funcționînd la putere nominală și în parametri normali”, a precizat Cosmin Ghiță, directorul general al Nuclearelectrica.

Din datele în timp real ale Transelectrica se poate vedea cu certitudine că producția de energie nucleară nu a fost oprită la niciuna dintre cele două unități, care produc câte aproximativ 700 MW.

Sursa foto: Transelectrica

Compania Națională „Nuclearelectrica” SA este societatea națională românească producătoare de energie electrică, termică și de combustibil nuclear care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei din România, statul deținând 82,49% din acțiuni și alți acționari, 17,50%, după listarea societății la bursă în 2013.

Sucursala CNE Cernavodă operează cele două unități nucleare CANDU, care sunt două dintre cele mai performanțe unități dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrică de combustibil nuclear și se află în proces de realizare a unui ciclu integrat al combustibilului prin achiziționarea unei linii de prelucrare a concentratului de uraniu, pentru a sprijini proiectele de investiții pe termen lung ale companiei.

Nuclearelectrica produce peste 18% din producția totală de energie a României și 33% din producția totală de energie fără CO2 din România.

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și