Poșta Română anunță concedieri! Directorul Companiei, Horia Grigorescu: „Nu vorbim despre oamenii care sunt zi de zi pe stradă”

Poșta Română anunță concedieri! Directorul Companiei, Horia Grigorescu: „Nu vorbim despre oamenii care sunt zi de zi pe stradă”
Foto - ilustrativ: Poșta Română
Publicat: 19/02/2021, 18:37
Actualizat: 19/02/2021, 18:42

Poșta Română urmează să concedieze mai mulți angajați, în perioada următoare. Astfel, 21% din angajatii TESA din sediul central și 13% din personalul administrativ din teritoriu. În urma unei astfel de măsuri, Poșta Română își va reduce cheltuielile de personal cu 18 milioane de lei.

Directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Horia Grigorescu, a declarat, pentru Digi 24, că aproape 300 de angajați ar putea părăsi compania, atât prin plecări voluntare, cât și prin concedieri colective, aceștia urmând să primească până la 12 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în companie.

Până la 26 februarie 2021, toți șefii de direcții și departamente din Poștă trebuie să facă o analiză și să propună posturile care vor fi desființate, conform unei adrese interne semnate de directorul general, Horia Grigorescu.

”Până la data de 26 februarie 2021, urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți spre desființare”, se arată în documentul citat și care a fost publicat pe Facebook.

Într-o discuție cu sursa citată, Horia Grigorescu spune că a trimis două astfel de adrese. Una a vizat aparatul administrativ din sediul central al Poștei, iar alta către cele 8 regionale și 42 de oficii poștale.

Colegii mei au primit sarcina de a analiza activitatea colegilor din subordine și modul în care este organizată și structurată activitatea acestor departamente, servicii, birouri, astfel încât să ajungem la optimizarea numărului de personal care este implicat exclusiv în activitatea administrativă, în zona TESA. Nu vorbim despre zona operațională, nu vorbim despre factorii poștali, nu vorbim despre oficiante, nu vorbim despre oamenii care sunt zi de zi pe stradă și care sunt cei care generează veniturile acestei companii”, a declarat directorul general al companiei.

Poșta Română are peste 24.500 de angajați, iar 20% dintre aceștia câștigă salariul minim pe economie. Acum, ar urma să fie desființate 21% din posturile din aparatul TESA de la nivel central și 13% din posturile din aparatul administrativ din teritoriu. În total, 300 de oameni ar putea pleca acasă.

”Vorbim despre oameni cu un venit mediu brut de aproximativ 5.500-6.000 de lei. Asta se transpune într-o reducere de aproximativ 18 milioane de lei a cheltuielilor pe partea salarială. Efectele implementării acestei măsuri se vor resimți cu precădere în 2022. Acolo unde există sau servicii care nu-și au rostul sau unde putem să eficientizăm activitatea puteam să vorbim inclusiv despre reducerea unor posturi de conducere. Vrem un aparat administrativ cât mai suplu”, a mai declarat directorul general al Poștei, pentru sursa citată.

Potrivit directorului general, Poșta Română a avut în 2020 o cifră de afaceri de circa 1,4 miliarde de lei și un profit de aproximativ 30 de milioane de lei. Tot anul trecut, a fost demarat și un amplu program de investiții în modernizarea şi digitalizarea activităţii în cadrul companiei.

Poșta Română nu mai are datorii la stat! „Nu avem o politică de dezvoltare doar pe termen scurt”

Compania Națională Poșta Română (CNPR) a anunțat, în luna august a anului trecut, că a virat în conturile ANAF-ului suma de 135 de milioane de lei și în prezent nu mai are datorii. Astfel, au fost anulate obligaţiile de plată accesorii în valoare de 45,3 milioane de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi.

Poșta Română a virat pe 20 august suma de aproape 135 de milioane de lei către ANAF – Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Această sumă reprezenta datoriile adunate de-a lungul anilor de companie, potrivit Mediafax.

Poşta Română a moştenit multe datorii. Situaţiile financiare actuale oferă o imagine pozitivă. Se observă o îmbunătăţire a indicatorilor economici, ceea ce va asigura o mai bună finanţare a activităţii în perioada următoare, perioadă în care am demarat investiţii masive care vor ajuta la creşterea calităţii serviciilor poştale. Este o dovadă în plus că ne uităm la viitor şi nu avem o politică de dezvoltare doar pe termen scurt”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Clasamentul celor mai bune servicii poştale din lume. Pe ce loc se află Poşta Română

Anul trecut, Compania Naţională Poşta Română ocupă poziţia 44 într-un raport al Uniunii Poştale Universale (UPU), care analizează serviciile poştale din 170 de ţări. În 2019, compania s-a aflat pe locul 50, precizează un comunicat.

UPU clasifică serviciile poştale în funcţie de fiabilitate, acoperire, relevanţă şi rezistenţă. Dacă, în 2019, Poşta Română obţinea un scor de 47,81 de puncte, anul trecut compania a înregistrat o creştere de 6,97 de puncte, urcând de pe poziţia 50, pe poziţia 44, înaintea unor ţări precum Danemarca, Letonia, Islanda etc.

Pentru realizarea raportului s-a luat în calcul şi dezvoltarea serviciilor poştale în contextul pandemiei Sars-Cov-2. Deciziile luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile au afectat fiabilitatea poştală la nivel mondial, operatorii fiind nevoiţi să oprească temporar traficul poştal internaţional pe mai multe rute.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Prima declarație a lui Cosmin Georgescu, după ce tatăl său a câștigat alegerile în România....
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Categoria de pensionari care primesc și 50% din pensia totală, începând cu 1 ianuarie 2025
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Protest în fața universității împotriva lui Călin Georgescu! Peste 400 de tineri au strigat „Nu...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dezvăluirea serii despre Călin Georgescu. Traian Băsescu a dat șah-mat: E mult peste!
Se întocmesc liste de buncăre şi adăposturi. Toate clădirile sunt inventariate
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Luptele libere, printre cele mai vechi discipline sportive. Când a participat România pentru prima dată...