Celebra terasă din Vama Veche, Plita Pescarului, s-a deschis de 1 Mai pentru turiștii care își petrec minivacanța de început de mai la mare. Proprietarul localului a pregătit pentru Gândul o rețetă de rapane – rețetă proprie. Din meniul pescăresc al localului, fructele de mare sunt preferatele turiștilor.
Bucătarul Virgil Dan a gătit, la Plita Pescarului, celebra rețetă și a povestit cum a început afacerea de familie la Vama Veche.
„Avem rapanele care ne ne-au consacrat, pălămidă și o gamă destul de largă de fructe de mare de la rapane, midii, calamar, creveți și absolut tot ce înseamnă pește. Pe fructele de mare stăm foarte bine. Avem niște rețete care ne aparțin. Vindem bine și pește. Astăzi este o zi ok, vremea nu prea ne-a ajutat pentru un 1 Mai perfect, dar cred că se va compensa pe seară la cine și vor veni să mănânce și la noi, după care clienții vor să plece și la distracție.
Noi suntem o echipă de familie, e o afacere de familie unde se pune suflet pentru produsele care se fac. Toată lumea pleacă foarte mulțumită de la noi. Am început cu totul altceva. Am început pe un restaurant cu specific normal, cu meniul internațional, după care a trebuit să ne nișăm puțin și am avut succes – când am trecut pe fructele de mare, pe preparatele care le avem noi. De 8 ani suntem doar pe pește și fructe de mare. Este foarte ok, vin aici oamenii noștri și prietenii noștri că noi n-avem clienți. Avem prieteni, familii, prieteni ai terasei noastre, ne susțin și îi așteptăm cu drag să vină an de an să servească produsele. Avem un borș, extraordinar, de exemplu. Avem o zacuscă extraordinar de bună, e un meniu mic, dar cuprinde cam tot ce se poate da”, a declarat Virgil Dan pentru Gândul.