Prima pagină » Actualitate » Povestea INCREDIBILĂ a celor doi pescăruși găzduiți între 500 de câini fără stăpân. Cum o protejează Johnny pe Steluța, după ce și-a rupt aripa

Povestea INCREDIBILĂ a celor doi pescăruși găzduiți între 500 de câini fără stăpân. Cum o protejează Johnny pe Steluța, după ce și-a rupt aripa

Steluța și Johnny sunt, fără doar și poate, vedetele adăpostului ”Speranța”, care găzduiește aproximativ cinci sute de câini fără stăpân. De opt ani, aici își are ”domiciliul” și acest cuplu de pescăruși. Câinii s-au obișnuit cu prezența intrușilor înaripați, care sunt foarte solidari unul cu celălalt atunci când vreun patruped face imprudența de a se apropia prea mult de teritoriul lor. Steluța și Johnny au ajuns la adăpost după ce ea a suferit un accident și nu a mai putut să zboare, iar masculul i-a rămas alături, pescărușii având același partener pe viață.

De opt ani, de când au fost găsiți de unul dintre angajații adăpostului ”Speranța”, din Popești-Leordeni, Steluța și Johnny trăiesc pe picior mare. Perechea de pescăruși nu trebuie să-și mai facă griji pentru hrana de zi cu zi și se află mereu în centrul atenției. Nu mică le este mirarea celor care vin la centru fie să adopte un cățel, fie să facă donații de mâncare atunci când văd, printre sute de câini, și o pereche de pescăruși. Steluța și Johnny se bucură de tot confortul, având propria lor ”căsuță”.

Deși sunt separați de câini, se mai găsește câte un curajos care se încumetă să se apropie de teritoriul lor, moment în care puterea unui cuplu bine sudat își spune cuvântul.

”Ne sunt foarte dragi și considerăm că fac parte din echipă. Când mai sare un cățel la ei în joacă, își unesc forțele și îl gonesc, dau din aripi, îi dau cu ciocul în cap”, ne-a povestit medicul veterinar Anca Tomescu, reprezentant Comunicare la adăpostul ”Speranța”.

”Pe noi, angajații, ne recunosc după voce”

Povestea celor doi pescăruși este pe cât de tristă, pe atât de emoționantă. Au fost găsiți de un angajat în București, într-o zi geroasă de iarnă, zgribuliți, speriați și suferinzi. Femela nu mai putea să zboare, iar partenerul său i-a rămas alături.

”Femela avea picioarele înghețate și o aripă ruptă, iar el stătea lângă ea. Pescărușii sunt cupluri pe viață. I-am luat pe amândoi la adăpost, iar, la început, a fost mai greu, pentru că nu știam multe despre ei. Am citit, ne-am documentat, iar ei s-au obișnuit cu noi, cu atmosfera din adăpost. Cunosc foarte bine ora mesei și au două piscine, în care se bălăcesc foarte mult. Pe noi, angajații, ne recunosc după voce, nu se mai sperie. Dacă avem musafiri, se ascund, însă, în coteț”, ne-a mai spus Anca Tomescu.

Johnny își păzește cu strășnicie consoarta, stând mereu în preajma ei

Johnny și Steluța au o relație foarte bine închegată, iar el nu ratează ocazia de a-și arăta grija față de partenera sa ori de câte ori are ocazia, mai puțin când vine ora mesei.

”Le dăm să mănânce pește crud. Se bat la mâncare, le dăm mâncare în colțuri separate. În rest, sunt foarte uniți, el o protejează pe ea aproape în permanență, merge țanțoș ca un mascul adevărat. Sunt foarte atenți unul cu celălalt, își petrec toată ziua unul lângă altul, mai puțin când mănâncă, sunt foarte calici și mănâncă foarte repede. Ea nu mai poate să zboare, dar nici măcar nu mai încearcă”, a adăugat reprezentantul de comunicare de la adăpostul ”Speranța”.

Datorită faptului că traiul de zi cu zi nu mai reprezintă pentru ei o provocare, Steluța și Johnny au șanse mai mari de a trăi mai mult față de alți pescăruși.

”Cei care sunt liberi trăiesc mai puțin decât cei în captivitate”, ne-a explicat medicul veterinar Anca Tomescu.

Centrul ”Speranța” adăpostește aproximativ cinci sute de câini, dintre care două sute sunt bătrâni, pe care nu îi adoptă nimeni. Mulți alții au fost maltratați, iar dresorul care lucrează cu ei îi ajută să-și învingă temerile.

Printre aceștia sunt însă și căței tineri, care își așteaptă un stăpân. Iubitorii de animale care nu își permit să ia acasă un patruped din lipsa timpului, dar vor să vină în sprijinul câinilor fără stăpân, pot face adopții de la distanță. Ei au posibilitatea de a dona lunar o anumită sumă de bani, pe care o stabilesc singuri, pentru a-l ajuta pe cățelul care le-a intrat la suflet.

CITEȘTE ȘI:

Cel puțin 1.000 de păsări au MURIT, într-o singură zi, după ce s-au ciocnit de o clădire din Chicago în timp ce migrau spre țările calde

Povestea emoționantă a CÂINILOR trimiși în Turcia pentru a căuta supraviețuitori: ”L-am găsit într-o cutie în fața unui service”

Absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității ”Hyperion”, și-a început cariera ca prezentator de știri radio, apoi s-a îndreptat către presă scrisă, iar debutul și l-a făcut ca ... vezi toate articolele

Citește și