Prima pagină » Actualitate » Povestea incredibilă a Rafilei Găluț, cea care a purtat stigmatele Domnului. Medicii nu și-au explicat fenomenul

Povestea incredibilă a Rafilei Găluț, cea care a purtat stigmatele Domnului. Medicii nu și-au explicat fenomenul

Povestea incredibilă a Rafilei Găluț, cea care a purtat stigmatele Domnului. Medicii nu și-au explicat fenomenul

Povestea Rafilei Găluț, cea care a purtat stigmatele Domnului, pare una incredibilă, mai ales că medicii nu și-au putut explica semnele apărute pe trupul femeii. 

Rafila Găluț s-a născut în anul 1910. Tânăra a purtat stigmatele Domnului: răni pe frunte, pe cele două palme, pe coastă, dar și pe picioare. Stigmatele apăreau și dispăreau.

Tânăra mergea la biserică, se spovedea și se implica în evenimentele anuale ale bisericii. De la 21 de ani, tânăra a început să poarte stigmatele. A fost consultată și de mai multe comisii de medici, chiar și din partea Episcopiei Lugojului, însă nimeni nu și-a putut explica fenomenul.

În 1939 Rafila moare, însă cazul ei nu este uitat de eparhia Bocsig, nici de Episcopia Greco-Catolică de Lugoj.

În 2015, Sfântul Scaun Apostolic al Romei și-a dat acordul pentru a începe procesul de beatificare. Beatificarea este o primă etapă în recunoașterea la grad de sfânt și se face printr-o analiză amănunțită a miracolelor înfăptuite prin Fecioara Rafila.

În data de 18 iunie 2018, la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj a început ancheta suplimentară eparhială în procesul de beatificare a servei lui Dumnezeu, Rafila Găluţ. (1910-1939), fecioara stigmatizată de la Bocsig.

Dacă cineva se roagă, spre exemplu, pentru a scăpa de o boală la Dumnezeu prin Fecioara Rafila, iar minunea se înfăptuiește, cazul este atent analizat de o comisie de medici, iar apoi de una de teologi. Dacă într-adevăr, atât din punct de vedere medical, dar și ecumenic, comisiile de experți hotărăsc faptul că este vorba despre o minune, adică de un fenomen inexplicabil omenește, atunci datele vor fi trimise la Congregația pentru Cauzele Sfinților, iar acolo se va da verdictul final, scrie Adevărul.

Sursa foto: Primăria Bocsig

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și