POVESTEA pompierului care face ridesharing în timpul liber pentru a plăti meditațiile copiilor. Recent, a participat la operațiunile de salvare din Turcia
Senatorul USR Ștefan Pălărie a relatat sâmbătă, într-o postare pe Facebook, povestea unui pompier care face curse de ridesharing în timpul liber pentru a putea plăti meditațiile copiilor.
„În dimineața asta, la întoarcerea de la Cluj iau un Bolt. O Dacia Logan cu număr de Argeș. Șoferul e un tip atletic, tuns scurt ca de armată, energic, rostește hotărât fiecare frază. Îmi place din prima secundă. Din vorbă în vorbă începe să îmi povestească despre Turcia și cutremure. Îmi spune că ce văzut acolo cu colegii lui nu poate fi șters vreodată de pe retină.
– Sunteți pompier? îl întreb.
– Da! De unde știți? mă întreabă.
– E neimportant. Ce v-a șocat cel mai tare?
– Să văd clădiri transformate în praf. Pur și simplu în praf. Să te străduiești să scoți oamenii vii de sub ruine contra cronometru. Cea mai groaznică experiență a fost să tăiem membrele celor care muriseră și erau prinși deasupra supraviețuitorilor, ca să putem ajunge mai repede să îi scoatem pe cei de dedesubt. Tăiam prin carnea oamenilor morți, așa înaintam mai repede decât prin piatră. Unii muriseră îmbrățișați. Nu pot pune în cuvinte experiența…
Tăcem amândoi o perioadă cu ochii pe geam. Încerc să schimb subiectul…”
„Cum v-ati făcut șofer de Bolt?”
„- Sunteți pompier… păi și cum v-ati făcut șofer de Bolt?
– Pentru bani. Am doi copii acasă. Avem nevoie de bani pentru meditații. Plătim ceea ce ei nu învață la școală. E o rușine, dar nu avem ce face ca părinți. Făra șofat în timpul liber nu ne descurcăm.
– Căt va costă pe lună meditațiile? întreb.
– Cu tot cu baletul celei mari, mă costă 3.000 de lei pe lună. De unde să luăm banii ăștia???”, a scris senatorul USR pe rețeaua de socializare.
În final, politicianul a comentat într-un mod acid acest caz:
„Ajung acasă și mă întreb câte familii își permit meditațiile copiilor. Mai ales în perioada asta în care totul s-a scumpit. Mă mai întreb și câte soluții la problema asta națională vor fi prezentate luni odată cu noile legi ale educației. Îmi e tare teamă că nu vom vedea nici o soluție.
Probabil vom primi același răspuns cinic ….. primit și în trecut de la Marele Profesor al Țării …
Cine NU are noroc de suficienți bani cât să plătească educația „gratuită” a copiilor …. Ghinion!…”.