Prima pagină » Actualitate » Povestea tulburătoare a unei mămici din Ploiești: Iubitul ei joacă la „păcănele” banii pentru scutecele și laptele bebelușului lor de 2 luni

Povestea tulburătoare a unei mămici din Ploiești: Iubitul ei joacă la „păcănele” banii pentru scutecele și laptele bebelușului lor de 2 luni

Povestea tulburătoare a unei mămici din Ploiești: Iubitul ei joacă la
Un bărbat joacă la păcănele banii de scutece și lapte / Sursa foto: Arhivă

O femeie din Ploiești vrea să scape cu orice preț de o viață de coșmar, pe care o trăiește alături de un bărbat dependent de „păcănele”.

Bărbatul este acuzat inclusiv că a băgat la aparate și banii de lapte și scutece ai bebelușului.

Singura soluție pentru tânăra mămică este să ajungă cu bebelușul în singurul centru de primire în regim de urgență existent în Prahova.

Femeia susține că tatăl copilului fură bani din portofel, singurii din casă, păstrați pentru lapte praf și scutece și îi bagă la „păcănele”, fără să se gândească la copilul său.

Aceasta vrea cu tot dinadinsul să scape din mediul toxic, dar spune că nu are unde și nu a primit încă indemnizația de creștere copil. A crezut că bărbatul se va schimba, dar se pare că s-a înșelat. „Nu mai rezist lângă un asemenea om”, povestește tânăra mămică.

„Safe house”-ul din Prahova poate adăposti 15 persoane

O singură locuință protejată există în Prahova, acum, care poate găzdui doar 15 persoane.

Un singur loc este ocupat, în prezent, de o mamă cu doi copii, deși, la nivel de județ, cazurile de abuz fizic sau emoțional asupra femeilor se înmulțesc pe zi ce trece.

Autoritățile o îndeamnă pe femeie să ia legătura cu DGASPC Prahova: se face o anchetă la domiciliu, iar dacă nu există posibilitatea ca ea cu bebelușul să fie găzduite de familia extinsă, cu siguranță poate veni la centrul respectiv, unde siguranța ei și a copilului sunt puse pe primul loc.

Locuința protejată, unica de stat, a fost inaugurată în 2020, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați. Tot acolo funcționează și un centru maternal unde ajung femei însărcinate sau cu copii foarte mici, care fie nu au un acoperiș, fie sunt bătute și abuzate de partenerii de viață.

Femeile care ajung aici beneficiază de pat și masă, bonuri valorice zilnice de 16,6 lei, pot merge la muncă, odată recuperate după terapie, iar locuința dispune de un sistem de securitate complex.

Acestea pot sta în acest spațiu comun timp de un an, cu posibilitate de prelungire, dacă situația nu s-a schimbat, scrie observatorulph.ro.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și