Prima pagină » Actualitate » Precizările DSU după acuzațiile că își desfășoară activitatea într-o clădire fără AVIZ de securitate la incendiu: „Nu poate intra în discuție”

Precizările DSU după acuzațiile că își desfășoară activitatea într-o clădire fără AVIZ de securitate la incendiu: „Nu poate intra în discuție”

Precizările DSU după acuzațiile că își desfășoară activitatea într-o clădire fără AVIZ de securitate la incendiu: „Nu poate intra în discuție”

În spațiul public au apărut informații alarmante potrivit cărora Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – condus de Raed Arafat -, dar și Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne și IGSU și-ar desfășura activitatea într-o clădire care nu are aviz de securitate la incendiu.

Reprezentanții DSU au transmis, prin intermediul unui comunicat, precizări legate de astfel de informații, „pentru corecta informare a opiniei publice”

Date fiind afirmațiile făcute recent în spațiul public, conform cărora clădirea în care își desfășoară activitatea reprezentanții Ministerului Sănătății, dar și ai Ministerul de Interne, DSU, IGSU nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:

În ceea ce privește afirmația «Deci chiar cei care dau autorizare stau într-o clădire care nu este autorizată», Prevederile art. 49, alin. (1) și (2) din Legea nr. 307 din 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, limitează exercitarea rolului de autoritate al IGSU/ISU la unitățile structurilor de apărare și securitate națională”, au transmis reprezentanții DSU.

„Nu se supune autorizării de securitate la incendiu”

Prevederea este transpusă în „HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării/autorizării privind securitatea la incendiu”, mai precizează DSU, fiind vorba despre act normativ care – la art. 2, alin. (1) – „exceptează construcțiile aparținând MApN, MAI, ANP, ANRSPS, SRI, SIE, STS, SPP de la obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu”.

Tot HGR 571, la art. 2, alin. (2), stabilește că activitățile privind securitatea la incendiu să se realizeze de către respectivele instituții.

Mai mult de atât, sediul Ministerului Sănătății se află intr-un corp conex al MAI, o clădire istorică, care nu a suferit modificări sau schimbări de destinație, fapt pentru care, conform legii aflate în vigoare, nu se supune autorizării de securitate la incendiu.

Succint, ca o notă definitorie la cele prezentate, reiterăm că nu poate intra în discuție problematica funcționării fără autorizație a instituțiilor amintite anterior, din motivul conform căruia, obligația de obținere a acestui act de autoritate NU există”, a mai transmis DSU.


Citește și:

Procurorii ruși cer 28 de ani de închisoare pentru Daria Trepova, femeia acuzată că l-a UCIS pe bloggerul pro-război Vladlen Tatarsky

Va CANDIDA Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale? Vasile Dîncu: „Liderul PSD are orice opţiune, pentru că este regina de pe tabla de șah”

„Capul ȘARPELUI este la Teheran” | În ecuația „Houthi” trebuie vizată sursa reală a conflictului: „Vestul trebuie să acorde atenție directă Iranului”

Fostul premier britanic Boris Johnson face LOBBY pentru Donald Trump: „Este ceea ce lumea are nevoie”

Se întorc PĂSĂRILE CĂLĂTOARE | Ministrul Justiției: „17 fugari au fost aduși în țară în ultima săptămână”

ISW: „Moscova desfășoară o operațiune de DEZINFORMARE pentru a denatura exercițiul NATO Steadfast Defender 2024” / „Provocare în pragul Rusiei”

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și