Prefectul Rareș Hopincă, după inaugurarea stației de metrou Tudor Arghezi: „O necesitate absolută, un nou pol de dezvoltare a Capitalei”
Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, consideră că stația de metrou „Tudor Arghezi”, inaugurată miercuri, 15 ianuarie, era o ”necesitate absolută” și devine punctul de pornire al unui nou pol de dezvoltare a Bucureștiului.
Odată cu darea în folosință a stației de metrou „Tudor Arghezi” – situată pe Magistrala M2, Berceni-Pipera – a fost deschisă publicului și parcarea de tip park & ride, cu o capacitate de peste 350 de locuri, ce deservește noua stație de metrou. (imagini și informații AICI)
La deschiderea stației au mai participat, alături de Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei, și directorul general al Metrorex S.A., Mariana Miclăuș, prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, dar și Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.
”Felicitări sincere Primăriei Sectorului 4, Consiliului Județean Ilfov și Metrorex pentru că, astăzi, prin inaugurarea noii stații de metrou Tudor Arghezi, au demonstrat că se poate. După 44 de ani, Sectorul 4 extinde metroul către zona Berceni și prezintă o nouă perspectivă a dezvoltării urbane.
O dezvoltare urbană sustenabilă și un proiect care trece de la concept la realitate, conturând, în zona de sud, un nou pol de dezvoltare a Capitalei”, a notat prefectul Rareș Hopincă pe pagina sa de Facebook.
„Aici se poate dezvolta Bucureștiul și aici se va dezvolta Bucureștiul”
Prefectul Capitalei a mai transmis că inaugurarea stației de metrou ”Tudor Arghezi” reprezintă, practic, ”dovada asumării unui proiect curajos”, transformat în realitate, iar din acest punct se poate dezvolta Capitala României.
„Acest proiect este mult mai mult decât inaugurarea de astăzi. Este dovada asumării unui proiect curajos, pe termen lung. O necesitate absolută, pe o magistrală dinamică, sintetizată prin extinderea orașului către sud, în continuarea unor piloni de dezvoltare (un centru comercial foarte important, două universități, centru administrativ, zonă de birouri).
Aici se poate dezvolta Bucureștiul și aici se va dezvolta Bucureștiul, în principal datorită viziunii și proiectelor durabile implementate de echipa domnului primar Daniel Băluță.
Încă o dată felicitări domnului Băluță, doamnei Miclăuș, domnului Thuma și tuturor acelora care au contribuit la această nouă reușită pentru București”, a încheiat Rareș Hopincă, prefectul Capitalei.
Stația de metrou Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile
Pentru început, trenurile vor circula la un interval de 8 minute, autoritățile propunându-și să reducă intervalul la 4 minute, după cum a declarat directorul Metrorex, Mariana Miclăuș.
Recepția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni a fost realizată în luna martie a anului 2023, după ce anterior, începând cu luna noiembrie 2022, Metrorex a derulat mai multe probe tehnice.
Construită pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, stația de metrou Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.
Foto – Rareș Hopincă / Facebook
Citește și: