Premierul Benjamin Netanyahu se prezintă, astăzi, în fața tribunalului districtual din Ierusalim. Ce acuzații i se aduc singurului șef de guvern israelian inculpat în timpul mandatului

Premierul Benjamin Netanyahu se prezintă, astăzi, în fața tribunalului districtual din Ierusalim. Ce acuzații i se aduc singurului șef de guvern israelian inculpat în timpul mandatului
Publicat: 08/02/2021, 10:27
Actualizat: 08/02/2021, 12:55

Audierea premierului israelian Benjamin Netanyahu ar fi trebuit să aibă loc în luna ianuarie, însă lockdown-ul impus de pandemia de coronavirus a dus la amânarea acesteia. Israelul a decis o relaxare a restricțiilor, începând de ieri, iar apărătorii lui Netanyahu vor răspunde, astăzi, în fața unui complet de trei judecători, la acuzațiile care îi sunt aduse premierului.

Benjamin Netanyahu – singurul șef de guvern israelian inculpat în timpul mandatului – este acuzat de mită, fraudă și abuz de încredere în trei dosare penale.

UPDATE: 12.50  – Benjamin Netanyahu a pledat nevinovat, azi, la Tribunalul districtual din Ierusalim, în procesul referitor la presupuse acte de corupţie. ”Confirm răspunsul scris trimis în numele meu”, a declarat Benjamin Netanyahu în instanţă, potrivit Ynetnews.com, referindu-se la un document transmis de avocaţii săi în luna ianuarie, prin care premierul israelian afirma că nu este vinovat. Imediat după această scurtă declaraţie, Benjamin Netanyahu a părăsit sala, acolo unde au rămas avocaţii săi pentru continuarea procedurilor.

Este pentru a doua oară când premierul israelian apare în fața instanței de judecată, în luna mai a anului trecut fiindu-i citite acuzațiile pe care acesta le neagă cu înverșunare. Dar Netanyahu este acuzat că ”ar fi acceptat în mod repetat cadouri scumpe şi că ar fi încercat să-şi asigure o acoperire mediatică favorabilă în schimbul unor acordării unor avantaje”.

Netanyahu, audiat cu câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare care se vor desfășura pe 23 martie

În pofida măsurilor de relaxare decise de autoritățile din Israel, Benjamin Netanyahu i-a îndemnat pe susținătorii săi să nu vină la tribunal, pentru a nu risca să se infecteze cu noul coronavirus.

”De dragul sănătăţii voastre, de dragul sănătăţii noastre, a tuturor, nu veniţi”, a transmis premierul israelian, potrivit Agerpres.

Trebuie menționat că Netanyahu este audiat cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare care se vor desfășura pe 23 martie, iar preşedintele Knessetului – Yariv Levin, membru al Likud – i-a îndemnat pe judecători să audieze martorii doar după ziua votului, tocmai pentru a fi evitată o ”ingerință grosolană a justiţiei” în procesul electoral.

Premierul israelian nu a dorit o relaxare a restricțiilor în contextul pandemiei de coronavius

Propunerea ca măsurile de restricție să fie relaxate în Israel a fost contestată, vehement, de premierul Benjamin Netanyahu, acesta susținând că viața israelienilor va fi pusă în pericol.

Mai mult, Netanyahu a îndreptat un deget acuzator chiar către ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz, reprezentant Albastru & Alb.

La rândul său, ministrul Gantz l-a ”contrat” pe premier, afirmând că toată viața nu a făcut altceva decât să apere viețile israelienilor și argumentând că prelungita carantină impusă din cauza amenințării permanente a noului coronavirus a dus la o societate israeliană care ”a obosit”, iar afacerile ”se prăbușesc”.

Potrivit DPA, Israelul a înregistrat cel mai mare număr de noi infecţii la 1 milion de cetăţeni, cu toate că a vaccinat mai mulţi oameni decât orice altă ţară din lume, însă campania de vaccinare nu a avut, deși se aștepta asta, un efect imediat, probabila cauză fiind agresivitatea tulpinei COVID-19 din Marea Britanie.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Haos pe Aeroportul Otopeni, din cauza unui protest mascat la TAROM: 10 curse au...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Nicki Minaj și-a anulat concertul în România înainte cu doar trei ore. Ce motive a...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Soția lui Geoană, diagnosticată cu CANCER LA SÂN! Mihaela a detaliat momentul CRUNT în care...
Rezultate la Bac 2024. Notele de la Bacalaureat au fost publicate pe Edu.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
6 abateri pt. care șoferii iau amenzi pe baza filmărilor video. Care sunt acestea?
Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile...
Șansă UNICĂ în viață! Vom vedea cu ochiul liber NAȘTEREA unei STELE
Vin direct la tine acasă. Interdicție pentru toți românii. Este ilegal în România
Traian Băsescu, plin de bani. Ce avere are fostul președinte
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte,...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Vă este greu să vă concentrați? S-ar putea să suferiți de sindromul de dezangajare cognitivă
×