VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu îi dă „mână liberă” lui Predoiu să facă „curățenie” la Interne. Guvernul dă bani pentru achiziția de DrugTest

Publicat: 24/08/2023, 12:59
Actualizat: 24/08/2023, 15:31

În deschiderea ședinței de Guvern de joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu, a avut o reacție fermă în legătură cu tragedia petrecută zilele acestea, în stațiunea 2 Mai, unde un șofer drogat a omorât 2 tineri și a rănit allte 3 persoane.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că tragedia de la 2 Mai arată că „sistemul nu a funcționat într-o situație banală, iar anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă”. El a declarat că „ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, are mână liberă să facă curățenie de sus până jos.”

Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci și despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală, a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă. Vreau să-i transmit domnului ministru Cătălin Predoiu, care în acest moment este în drum spre țară de la Viena, că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos, a transmis șeful executivului de la București.

În ședința de guvern, a fost prezent și secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, iar conform surselor Gândul, ministrul Cătălin Predoiu, ar urma să prezinte vineri, concluziile finale ale Corpului de Control trimis la IPJ Constanța.

Premierul a mai punctat că nu accceptă scuze referitoare la lipsa aparatelor DrugTest din dotarea Poliției Române și a cerut tuturor polițiștilor să poarte cu demnitate și respect uniforma instituției.

Nu pot să accept scuze că nu avem suficiente aparate DrugTest. Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitație. Dacă nu aveți bani, vă dăm de la Guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist, spune Marcel Ciolacu.

Totodată, șeful executivului le-a cerut polițiștilor să lupte eficient împotriva traficului de droguri din țara noastră, asta în condițiile în care, mai multe rapoarte, inclusiv raportul ONU 2023 privind traficul și consumul de cocaină, arată că România, prin portul Constanța, a depășit statutul de țară de tranzit, într-una în care distribuția și consumul de droguri cresc alarmant.

În plus, aș dori să luați măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri aici. De fapt, trebuie acționată. Aceasta este sursa răului și aici trebuie să-și concentreze poliția eforturile în perioada următoare, mai ales că în câteva săptămâni vor începe și școlile. Poliția trebuie să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie de acțiune, a conchis Marcel Ciolacu.

Pe data de 19 august, un șofer a intrat în mai multe persoane pe marginea unui drum din localitatea constănțeană, 2 Mai. Din accident au rezultat 2 persoane decedate și 3 persoane rănite. După dezvăluirile din presă, șoferul este Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani din București care provine dintr-o familie înstărită din Capitală.

Pascu a fost găsit pozitiv la 3 substanțe interzise, și este reținut pentru 30 de zile. Ulterior, în presă au apărut filmulețe și detalii halucinante despre antecedentele penale ale tânărului, care potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi avut 2 dosare penale clasate de judecători pentru consumul de droguri, unul la vârsta de 13 ani și altul la 18 ani. Pascu a fost oprit de 2 ori de polițiști, înainte ca acesta să producă accidentul, polițiști care nu l-au testat cu aparatul DrugTest, chiar dacă în mașina acestuia s-au găsit mai multe substanțe psihoactive.

Până acum, la IPJ Constanța, au fost demiși șeful instituției, Adrian Glugă, șeful Poliției Rutiere Constanța, Stoian Constantin, șeful Poliției Mangalia, Dragoș Cristea, dar și șeful Poliției Vama Veche​, Radu Vachente.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | IMAGINI-ȘOC. Vlad Pascu, anturaj toxic cu fiica unui regretat arbitru de fotbal, celebru în România

EXCLUSIV | Părinții lui Vlad Pascu știau că se droghează de la 13 ani și a avut două dosare la DIICOT, dar au refuzat ajutorul ANA. ”Au ignorat total”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Cum au murit bogații lumii pe iahtul nauragiat în apele Siciliei
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Suntem cu un pas mai aproape de implanturile care să trateze epilepsia