Prima pagină » Actualitate » Preparatele românești au ajuns în cea mai importantă enciclopedie GASTRONOMICĂ / Mâncărurile autohtone care au făcut înconjurul lumii

Preparatele românești au ajuns în cea mai importantă enciclopedie GASTRONOMICĂ / Mâncărurile autohtone care au făcut înconjurul lumii

Preparatele românești au ajuns în cea mai importantă enciclopedie GASTRONOMICĂ / Mâncărurile autohtone care au făcut înconjurul lumii
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ

Gastronomia românească primește recunoaștere internațională în cea mai importantă enciclopedie gastronomică, TasteAtlas. Această platformă globală, dedicată celor mai bune mâncăruri din lume, a inclus recent câteva preparate tradiționale românești, confirmându-le locul de cinste printre cele mai delicioase mâncăruri de pe glob.

TasteAtlas, enciclopedia globală a mâncărurilor, a inclus preparatele românești pe lista sa, subliniind importanța acestora în peisajul culinar mondial.

Printre acestea, se numără mujdeiul, sarmalele, ciorba rădăuțeană și bulzul moldovenesc, recunoscute nu doar ca reprezentative pentru România, dar și ca unele dintre cele mai gustoase preparate din lume, conform Fanatik.

Enciclopedia cuprinde peste 10.000 de alimente din întreaga lume

Intrarea în TasteAtlas nu este deloc simplă, având în vedere că enciclopedia cuprinde peste 10.000 de alimente din întreaga lume. Printre acestea, ciorba rădăuțeană a reușit să se claseze pe un impresionant loc 12. Mujdeiul este apreciat ca varianta românească a sosului de usturoi, iar bulzul ciobănesc, sarmalele, plăcinta, papanașii și mititeii sunt de asemenea recunoscute pentru savoarea lor inconfundabilă.

La capitolul aperitive, România este bine reprezentată prin salata de vinete, salata de icre și fasolea bătută, toate incluse cu succes în lista celor mai bune aperitive din lume.

Cele mai „proaste” preparate românești

Însă, nu toate mâncărurile românești au fost bine primite. TasteAtlas a realizat și un clasament al celor mai puțin plăcute preparate, unde se regăsesc urzicile cu usturoi, mămăliga cu lapte, salata de varză și jumările.

Pe lista celor mai proaste mâncăruri din lume, conduc salata de castraveți, ciorba de oase și chiftelele de pește.

Recunoașterea preparatelor românești de către TasteAtlas evidențiază diversitatea și bogăția gastronomiei noastre, oferind o nouă oportunitate de mândrie națională și de promovare a culturii culinare românești pe scena mondială.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
FOTO. Rădoi și-a dus prințesa la mall cu „iahtul pe roți” de la Bentley, pe care a dat peste 350.000 de euro. EXCLUSIV
Adevarul
Detaliul din biroul lui Vladimir Putin care a dat de gol o nouă minciună a propagandei Kremlinului
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Cele 3 zodii care vor trăi o perioadă de fericire intensă, începând din 19 decembrie. Cine sunt nativii norocoși
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Descoperire arheologică fabuloasă: Scoicile care cântau acum 6.000 de ani