Preparatele românești au ajuns în cea mai importantă enciclopedie GASTRONOMICĂ / Mâncărurile autohtone care au făcut înconjurul lumii

Publicat: 30 05. 2024, 15:26
Sursa foto: caracter ilustrativ / Sursa: Shutterstock

Gastronomia românească primește recunoaștere internațională în cea mai importantă enciclopedie gastronomică, TasteAtlas. Această platformă globală, dedicată celor mai bune mâncăruri din lume, a inclus recent câteva preparate tradiționale românești, confirmându-le locul de cinste printre cele mai delicioase mâncăruri de pe glob.

TasteAtlas, enciclopedia globală a mâncărurilor, a inclus preparatele românești pe lista sa, subliniind importanța acestora în peisajul culinar mondial.

Printre acestea, se numără mujdeiul, sarmalele, ciorba rădăuțeană și bulzul moldovenesc, recunoscute nu doar ca reprezentative pentru România, dar și ca unele dintre cele mai gustoase preparate din lume, conform Fanatik.

Enciclopedia cuprinde peste 10.000 de alimente din întreaga lume

Intrarea în TasteAtlas nu este deloc simplă, având în vedere că enciclopedia cuprinde peste 10.000 de alimente din întreaga lume. Printre acestea, ciorba rădăuțeană a reușit să se claseze pe un impresionant loc 12. Mujdeiul este apreciat ca varianta românească a sosului de usturoi, iar bulzul ciobănesc, sarmalele, plăcinta, papanașii și mititeii sunt de asemenea recunoscute pentru savoarea lor inconfundabilă.

La capitolul aperitive, România este bine reprezentată prin salata de vinete, salata de icre și fasolea bătută, toate incluse cu succes în lista celor mai bune aperitive din lume.

Cele mai „proaste” preparate românești

Însă, nu toate mâncărurile românești au fost bine primite. TasteAtlas a realizat și un clasament al celor mai puțin plăcute preparate, unde se regăsesc urzicile cu usturoi, mămăliga cu lapte, salata de varză și jumările.

Pe lista celor mai proaste mâncăruri din lume, conduc salata de castraveți, ciorba de oase și chiftelele de pește.

Recunoașterea preparatelor românești de către TasteAtlas evidențiază diversitatea și bogăția gastronomiei noastre, oferind o nouă oportunitate de mândrie națională și de promovare a culturii culinare românești pe scena mondială.