Prima pagină » Actualitate » Preparatul CONSUMAT tot mai des de români. Costă peste 100 de lei kilogramul

Preparatul CONSUMAT tot mai des de români. Costă peste 100 de lei kilogramul

Preparatul CONSUMAT tot mai des de români. Costă peste 100 de lei kilogramul

În ultimii ani, românii vor să încerce gusturi noi și nu se sfiesc să comande cele mai extravagante mese la restaurant.

Fie că îi prepară acasă sau îi consumă la restaurant, creveții au devenit aproape nelipsiți din farfuriile românilor, scrie antena3.ro.

Preparatele care conțin creveți sunt prezente în tot mai multe restaurante, iar cererea a crescut considerabil.

Anual, românii consumă zeci de milioane de porții, în ciuda prețului piperat.

Astfel, pentru un kilogram de creveți, clienții români trebuie să plătească până la 120 de lei.

Un manager de restaurant scrie că aceștia pot lua creveți congelați, la un preț mai mic sau decongelați. Pleacă de la 100 de lei, 99 de lei, 120 de lei, în funcție de specie și de valoarea speciei.

Piața de creveți din România a atins 25 milioane de euro, iar cererea s-a dublat față de anii trecuți, fiind o dovadă a faptului că românii sunt dispuși să încerce gusturi noi.

Managerul povestește că, în 2022, aducea un container la câteva luni, iar acum este nevoit să aducă mai multe containere pe lună. Una din cele mai importante țări de origine este India, apoi Vietnam, Thailanda, Indonezia și Bangladesh.

Care sunt beneficiile creveților

„Beneficiile nutriționale fac din creveți un superaliment. Conțin cantități optime de vitamina B12 și acid folic, cu efect antianemic, fier, iar în doar 100 de grame conțin 20 de grame de proteine și 50% din necesarul zilnic de seleniu al organismului.

La capitolul surse de proteine creveții sunt la fel de valoroși precum carnea și peștele. Însă la capitolul minerale sunt net superiori, pentru că aduc tot ce e mai bun din mare: iodul este esențial pentru accelerarea metabolismului și funcționarea optimă a tiroidei, iar zincul crește imunitatea.

În plus, creveții au un aport caloric mic, așadar nu îngrașă, iar după ou, sunt alimentul cu cel mai mare nivelul de colesterol bun, LDL: 200 miligrame, la 100 de grame de produs, adică 70% din doza zilnică recomandată”, a explicat recent Mihaela Bilic, medic specialist în nutriție și boli metabolice.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Detaliul din biroul lui Vladimir Putin care a dat de gol o nouă minciună a propagandei Kremlinului
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Record absolut! Cu cât au împrumutat românii Guvernul în 2025?