Prima pagină » Actualitate » Președintele ANPC, despre carnea de pui colorată artificial: „Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi”

Președintele ANPC, despre carnea de pui colorată artificial: „Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi”

Președintele ANPC, despre carnea de pui colorată artificial: „Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi”

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a atras atenția miercuri dimineață că unele companii colorează în mod artificial carnea de pui pentru a o face mai atrăgătoare pentru clienți.

Această practică incorectă, pe care oficialul o descrie ca fiind „un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi”, este destul de des folosită și, ce cele mai multe ori, este realizată prin modificarea alimentației păsărilor.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.

Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți”, scrie Horia Constantinescu pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/Horia Constantinescu

Tulpini de salmonella în carnea de pui

Horia Constantinescu spune că nu doar culoarea cărnii sau chiar a ouălor reprezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Potrivit acestuia, în unele cazuri, produsele din carne de pui sunt contaminate cu tulpini de salmonella.

El mai spune că va trimite, în cursul zilei de miercuri, o informare către instituțiile abilitate, pentru a verifica aceste aspecte și pentru a lua măsuri în acest sens.

„Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm și ingredientul salmonella, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonella periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare «gustos». Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”, mai scrie acesta.

Sursa foto main: Shutterstock

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și