Președintele PNL, Nicolae CIUCĂ: Este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat

Publicat: 16/06/2024, 22:08

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că nu este un om orgolios și din acest motiv alianța politică dintre PSD și PNL a rezistat, având în vedere că au existat episoade pe traseu care i-au pus orgoliul la încercare. Șeful liberalilor a mai declarat, în cadrul emisiunii lui Ionuț Cristache de la Prima News, că această coaliție a reușit să mențină stabilitatea României.

Nicolae Ciucă spune că PNL, alături de PSD, a reușit să echilibreze tot ce a ținut de actul guvernamental și să facă în așa fel încât românii să depășească toată criza prin care s-a trecut, fără să fie resimțit prea mult acest aspect.

Domnule Cristache, vi s-a părut că sunt un om orgolios? Consider că politicienii nu trebuie să facă uz de orgoliu. Politicienii, politicienii trebuie să dea dovadă de auto-control și de moderație în tot ceea ce  fac și noi asta am făcut. Iar în această coaliție am avut componenta de centru-dreapta, reprezentantă de Partidul Național Liberal, care în interiorul guvernării și eu vă spun de guvernarea pe care am condus-o, am făcut tot ce a fost omenește posibil să trecem țara prin acea perioadă care a fost marcată de momente deosebit de dificile, cu care nu s-a mai confruntat nimeni până la acel moment. Am reușit să asigurăm stabilitate, am reușit să venim cu proiecte pentru toată lumea, inclusiv pentru cetățenii care au probleme din punct de vedere al susținerii financiare și țineți minte toate acele tichete de energie, de masă care au fost asigurate în timpul guvernării mele. După aceea, am venit cu programele care despre care s-a vorbit din păcate prea puțin legate de asigurarea fondurilor necesare pentru procesare în industria alimentară, un program de 200 de milioane, capitalul de lucru pentru fermieri, de 300 de milioane. Deci astea au fost chestiuni. Plus apărarea, apărarea cotei unice de impozitare, apărarea pilonului doi de pensii și tot angajamentul nostru față de mediul de afaceri și capitalul românesc au fost elemente de guvernare și de politici de dreapta în interiorul guvernării, în coaliție. De cealaltă parte, sigur, sunt elementele de reprezentare doctrinară și ideologică a Partidului Social Democrat cu care am reușit să echilibrăm tot ceea ce a ținut de actul guvernamental.

Odată rezolvată criza cu stabilitatea României, președintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că este timpul ca fiecare partid din coaliție să vină cu propriul candidat la prezidențiale, având în vedere rezultatatele peste așteptări obținute la alegerile locale și europarlamentare.

Ca atare, cred că, în momentul de față, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat, pentru că sunt… vorbim de cea mai reprezentativă funcție la statul român, vorbim de persoana care primește cel mai mare vot de încredere din partea cetățenilor români și există totuși, oricât de mult am vrea noi să vorbim despre această coaliție și beneficiile unei guvernări stabile, există hardcorul votanților, și de o parte și de cealaltă, care cu certitudine nu se vor duce să voteze un candidat comun. Este normal să dăm șansa. Inclusiv experimentul de la București, inclusiv dacă ne uităm la cifre și vedem că lista comună, lista comună, din punctul meu de vedere, a îndeplinit obiectivul pe care noi ni l-am propus, adică să câștigăm jumătate plus unul din mandate. Am câștigat peste 50% deci este foarte clar că în momentul de față politic n-am îndeplinit obiectivul cu lista comună, dar dacă ne ducem pe scorurile obținute de Partidul Național Liberal și pe cel și pe scorul obținut de Partidul Social Democrat, vedem că ele nu mai sunt în același echilibru separat cele două partide, a suma procedorurilor procentelor este mult mai mare decât cel obținut pe lista comună. Ca atare, este absolut de luat în seamă, ca o lecție învățată că este bine ca fiecare dintre cele două partide să aibă drumul.

Citește și:

Nicolae Ciucă, anunț despre soarta PREZIDENȚIALELOR, după discuția oficială cu Marcel Ciolacu: „PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale”

Vasile Dâncu: Data alegerilor prezidențiale se decide în Coaliție. Varianta candidatului comun este ca și nulă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Șoferii agresivi nu mai au scăpare. Au greșit, vor plăti scump
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×