Prima pagină » Actualitate » Palatul Bragadiru a fost scos la VÂNZARE / Prețul cu care se vinde una dintre emblemele Bucureștiului. Are 110 camere și 43 de bai

Palatul Bragadiru a fost scos la VÂNZARE / Prețul cu care se vinde una dintre emblemele Bucureștiului. Are 110 camere și 43 de bai

Palatul Bragadiru a fost scos la VÂNZARE / Prețul cu care se vinde una dintre emblemele Bucureștiului. Are 110 camere și 43 de bai
Palatul Bragadiru / Sursa foto: Wikimedia

Palatul Bragadiru, una dintre cele mai reprezentative clădiri istorice din București, a fost din nou listat pentru vânzare, la un preț de 25 de milioane de euro, prin intermediul renumitei case de licitații Sotheby’s International.

Această bijuterie arhitecturală, construită la începutul secolului XX și întinsă pe o suprafață impresionantă de peste 10.000 de metri pătrați, a devenit un simbol al patrimoniului cultural al Capitalei.

Construit în jurul anului 1905 de către Dumitru Marinescu Bragadiru, unul dintre cei mai influenți industriași ai României, palatul a fost conceput inițial ca un loc de recreere pentru muncitorii săi.

„Colosul”, cum era cunoscut atunci, nu era doar un simplu palat, ci un adevărat complex cultural, cu săli de spectacole și evenimente, berărie, bibliotecă și alte facilități. Însă dimensiunile și detaliile sale arhitecturale l-au transformat rapid într-o operă de artă, cu elemente inspirate de cele mai renumite clădiri din acea perioadă, cum ar fi Camera de Comerț și CEC-ul, scriu jurnaliștii de la Adevărul.

În 1948, palatul a fost transformat în Casa de Cultură Lenin

Planurile clădirii au fost realizate de arhitectul austriac Anton Shuckerl în 1894, iar influențele sale eclectice sunt evidente în fiecare detaliu. Palatul este decorat cu stucaturi rafinate, scări în spirală în stil normand, oglinzi venețiene și balcoane victoriene, toate aceste elemente contribuind la farmecul său inconfundabil. Sala de bal este spectaculoasă și poate fi folosită atât pentru evenimente private, cât și pentru spectacole de teatru sau concerte.

După confiscarea proprietății de către regimul comunist în 1948, palatul a fost transformat în Casa de Cultură Lenin și a funcționat astfel până la Revoluția din 1989. Ulterior, clădirea a fost retrocedată moștenitorilor familiei Bragadiru, care au reușit să restaureze acest edificiu istoric, readucându-l la gloria de odinioară.

Disponibil pentru vânzare în mai multe variante, ansamblul include atât palatul de 10.110 mp, cât și o grădină generoasă, perfectă pentru dezvoltări imobiliare viitoare.

Ansamblul este disponibil pentru vânzare în următoarele variante:

– Integral: Palat + Grădina;

– Palatul de 10.110 mp cu terenul aferent, de 4.369 mp teren;

– Grădina de 12.122 mp, pretabilă unei dezvoltări imobiliare, indici urbanistici actuali: CUT 2,5 și POT 75%

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și